Petrom îi răspunde lui Băsescu: Creşte redevenţa, creşte şi preţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, susţine că preţurile carburanţilor vor fi afectate de fiscalitate, dar şi de eventuala creştere a revedenţei.

"În momentul în care o decizie legală despre redevenţe se va lua, noi vom respecta legislaţia, normal, pentru că aşa am făcut şi vom face întotdeauna, dar, în acelaşi timp, acest nivel de redevenţă se va reflecta în deciziile investiţionale pe care le facem şi chiar şi operaţionale", a declarat Mariana Gheorghe, într-un interviu pentru Hotnews.

"Politica de preţuri este determinată, după cum ştim, de conotaţiile şi valenţele internaţionale. Noi avem produse care sunt commodities, cu alte cuvinte sunt bunuri de consum care sunt comercializate internaţional. Şi această politică de preţuri este determinată în toate ţările europene, ca să ne oprim doar la Europa, de aceste criterii foarte clar definite", a continuat directorul general al Petrom.

"Şi anume e vorba de cotaţiile internaţionale la Platt's Mediteranean pentru benzină şi motorină, e vorba de gradul de fiscalitate şi de concurenţă. Deci preţurile vor fi afectate corespunzător cu nivelul de fiscalitate",  a explicat Mariana Gheorghe.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni seară, într-o emisiune la postul public de televiziune, că redevenţa pe care o plăteşte Petrom statului român pentru extracţiile de resurse petroliere „este mizeră ca dimensiune, foarte mică, extrem de incorect negociată", iar compania petrolieră trebuie să se aştepte ca, în 2014, când va fi renegociată, aceasta să nu fie mai mică decât în statele arabe.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIA PREŞEDINTELUI BĂSESCU REFERITOARE LA REDEVENŢĂ!

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite