Numărul şomerilor spanioli a ajuns in ianuarie la cifra de 4,6 milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata şomajului în Spania a crescut în luna ianuarie cu 4,01% faţă de luna decembrie. Informațiile publicate de ministerul Muncii arată că numărul șomerilor a crescut cu 177.460 de persoane, atingând cifra totală de 4,6 milioane.

Numărul de noi șomeri înregistrați luna trecută în Spania a fost aproape de numărul maxim istoric de disponibilizări survenite într-o singură lună, de 199.000 de disponibilizări înregistrate în ianuarie 2009. Cel mai afectat sector a fost cel al serviciilor, însă concedieri masive au avut loc şi în alte domenii, între care sectorul construcţiilor şi în sectorul industrial, notează CNCB.

Citeste aici despre cauzele somajului in zona euro

Autorităţile urmează să anunțe pe 10 februarie o reformă a pieţei muncii prin care actualele reglementări să devină mai flexibile, mai ales în ceea ce privește angajările și concedierile. „Reforma pieţei muncii pe care guvernul o plănuieşte este mai mult decât justificată. Este necesară pentru a creşte încrederea muncitorilor şi companiilor pentru ca aceștia să poată depăși criza împreună şi pentru a nu se apela la disponibilizări”, a spus Engracia Hidalgo, secretar al Agenţiei pentru Ocuparea Locurilor de Muncă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite