Mişcarea „Occupy Wall Street" se extinde în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea „Occupy Wall Street" s-a extins astăzi în numeroase oraşe din lume, în special în Asia şi în Australia, unde au avut loc proteste similare celor din New York, în urma apelurilor pentru organizarea unui miting global, transmite CNN.

„Oameni din toată lumea, protestaţi pe 15 octombrie!", a îndemnat United for Global Change, site-ul central al mişcări. „Este timpul să ne unim. Este timpul ca ei să ne asculte!".

Citiţi şi FOTOGALERIE Revoltele de pe Wall Street copiate de bucureşteni în stil românesc: Protest paşnic cu cartoane înfipte în garduri

Gruparea a anunţat că 951 de oraşe din 82 de ţări vor lua parte la această mişcare organizată online la nivel mondial.

În Japonia, circa 200 de persoane au traversat capitala Tokyo cu pancarte care spuneau „Fără centrale nucleare!" şi „Eliberaţi Tibetul!". În mulţime se aflau şi copii, iar unii dintre protestatari au purtat diverse costume.

În Coreea de Sud, un grup relativ mic de oameni s-a adunat în faţa băncii din Seul. Ei au punctat faptul că se aflau acolo din solidaritate cu mişcarea de la New York, nu împotriva guvernului lor.

În capitala indoneziană, Jakarta, peste 20 de oameni - unii purtând măşti - s-au grupat în faţa ambasadei Statelor Unite. „Vrem să arătăm că imperialismul american trebuie distrus", a spus Rudi Daman, liderul lor.

La protest s-au alăturat şi australienii din Melbourne şi Sydney. Ei au marşat împotriva „lăcomiei corporatiste".

Organizatorii au sfătuit oamenii să aducă saci de dormit şi saltele, în ideea că protestele vor dura mai multe zile.

„Am auzit oamenii că vor să petreacă zile, chiar şi luni aici", a susţinut Alex Gard, unul din organizatorii de la Melbourne.

Proteste sunt prevăzute să se desfăşoare şi în alte ţări, precum Kenya, Africa de Sud, Franţa, Rusia, Mexic şi Venezuela.

Manifestaţiile internaţionale sunt alimentate de mişcarea „Occupy Wall Street", declanşată luna trecută împotriva problemelor economice şi a elitelor financiare şi politice, care este la rândul său inspirată de „primăvara arabă".

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite