FOTOGALERIE Revoltele de pe Wall Street copiate de bucureşteni în stil românesc: Protest paşnic cu cartoane înfipte în garduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp oameni din întreaga lume au ieşit, încă de acum o lună, cu miile în stradă să-şi apere drepturile şi democraţia, doar câţiva bucureştenii au ales şi ei să susţină cauza protestelor globale şi să protesteze paşnic în Piaţa Unirii.

Wall Street: Mii de oameni au ieşit în stradă să îşi apere drepturile. Bucureşti: Mii de oameni au trecut nepăsători, în această dimineaţă, pe lângă un grup mic de persoane care au ales să se revolte împotriva bogaţilor şi corporaţiilor, consideraţi de ei vinovaţi de actuala situaţie economică globală.   

Românii au fost chemaţi la protest prin intermediul reţelelor de socializare, astăzi, la ora 10.00, în Piaţa Unirii. Aici urma ca sute de persoane să participe la acţiunea "Occupy Bucharest" şi să se alăture mişcării de protest globale care a avut loc în zeci de ţări din întreaga lume, împotriva celor care se fac vinovaţi de criza economică în ochii oamenilor de rând.În schimb, la locul de întâlnire a ajuns un grup restrâns de tineri care au înfipt în gardul viu cartoane cu citate şi expresii celebre. 

Protestul "Occupy Bucharest"

Click pe imagini pentru fotogalerie!

 „Este timpul să ne reunim cu toţii şi să manifestăm paşnic. Puterile lumii muncesc doar pentru propriile beneficii, ignorând dorinţele majorităţii. Această situaţie intolerabilă trebuie să înceteze. Pe 15 octombrie, ne întâlnim în stradă pentru a iniţia schimbarea globală pe care o dorim. Vom demonstra paşnic, vom discuta şi ne vom organiza până vom obţine ceea ce ne dorim. A venit timpul să ne unim. A venit timpul ca ei să asculte", aşa a sunat îndemnul la protest.


Intenţia protestului de astăzi era aceea de a susţine mişcarea "Occupy Wall Street", aşa cum s-au numit protestele din Statele Unite ale Americii. Americanii au strigat împotriva măsurilor de austeritate precum: confiscării ipotecilor imobiliare sau rata mare a şomajului, dar şi împotriva fondurilor de salvare a multor companii şi instituţii financiare americane, aprobate în urmă cu trei ani.Totuşi, protestul de astăzi de la Bucureşti s-a dovedit a fi o simplă întâlnire a unor oameni care au ales să protesteze paşnic, decorând o jumătate de trotuar din parcul din Piaţa Unirii cu zeci de cartoane. Comparativ cu acţiunile celor de pe Wall Street, după care zeci de persoane au ajuns în arestul Poliţiei, protestul bucureştenilor poate trece neobservat, foarte uşor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite