Ministrul Comunicaţiilor: Vom continua strategia de trecere la televiziunea digitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Comunicaţiilor va continua strategia de trecere la televiziunea digitală şi va elabora o hotărâre de guvern pentru a continua calendarul licitaţiei, a declarat astăzi ministrul de resort, Valerian Vreme.

"Există o hotărâre de guvern din 11 august pentru modificarea strategiei de trecere la televiziunea digitală, iar în 45 de zile trebuie pregatită o strategie care sa continue calendarul licitatiei", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, pregătirea şi forma noii hotărâri va fi supusă şi analizei Autorităţii Nationale pentru Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Anterior, în august, fostul ministru, Gabriel Sandu, a oprit licitaţia pentru acordarea licenţelor pentru primele două multiplexuri digitale. Aceasta după ce şapte companii, printre care romtelecom şi RCS&rRDS cumpăraseră caietele de sarcini.

ANCOM restituie banii plătiţi pe caietul de sarcini al licitaţiei pentru licenţele de TV digitală

Surprinzător este faptul că reglementatorul pieţei de telecomunicatii -ANCOM- a aflat din presă de această decizie. În replica, oficialii de atunci ai ministerului au susţinut că ANCOM are rol doar de aplicare a deciziilor ministerului, nu şi de decizie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite