Membru în Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica: “Nu ştiu de ce s-a cerut insolvenţa companiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Todea, unul dintre cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Hidroelectrica, spune că nu ştie de ce a fost luată decizia de a cere insolvenţa companiei, întrucât nu a participat la şedinţa în care a fost aprobată această soluţie.

CITESTE MAI MULT:

Hidroelectrica cere insolvenţa

"Nu ştiu, nu am fost la acea şedinţă şi nici nu am văzut analiza pe care s-a bazat acestă decizie. Nu pot să mă pronunţ", a declarat luni Todea, pentru Mediafax.

Inclusiv preşedintele CA al producătorului de electricitate, Remus Vulpescu, a declarat pentru Ziarul Financiar că nu ştie nimic despre cererea de intrare în insolvenţă.

Vulpescu şi Todea au fost numiţi în Consiliul de Administraţie de Ministerul Economiei, care controlează Hidroelectrica.

Întrucât atât Todea, cât şi Vulpescu susţin că nu au participat la luarea deciziei reiese că solicitarea pentru intrarea în insolvenţă a fost adoptată de Ionică Raicu (reprezentant al Ministerului Economiei), Iulian Butnaru (reprezentantul Ministerului Economiei) şi Oana Truţă (reprezentant al Fondului Proprietatea)
Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Hidroelectrica şi care numeşte patru membri ai Consiliului de Administraţie, a arătat într-un comunicat că decizia de a solicita intrarea în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie.

"Hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica SA, iar MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instanţele de judecată", se arată în comunicatul Ministerului Economiei.

La solicitarea Mediafax de a preciza dacă susţine decizia Consiliului de Administraţie, Ministerul Economiei nu a transmis un răspuns.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite