Jeffrey Franks: Noi furnizăm sfaturi, nu conducem ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De altfel, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, la The Money Channel, că problemele sistemului financiar din România nu pot fi rezolvate printr-o ordonanţă.

"Nu te poţi aştepta ca orice ordonanţă să rezolve problemele sistemului financiar din România. Trebuie să avem destulă încredere în economie, astfel încât să vină în jos atât prima de risc, cât şi dobânzile. Pentru mine, cheia este să asigurăm o stabilitate macroeconomică şi asta va permite ca ratele dobânzii să fie mai mici", a explicat Franks, adăugând că FMI urmăreşte ca economia României să se îmbunătăţească.

Citeşte şi:
Franks (FMI) despre reducerea TVA la 5%: Cred că Băsescu va lua măsuri

Jeffrey Franks către un cerşetor: "Dispari de aici"

"Noi furnizăm sfaturi, sprijin economic, noi nu conducem ţara şi nu dorim acest lucru. Nu aş vrea să fiu în bocancii primului ministru. Are o sarcină mult mai dificilă decât a mea. Eu încerc să ajut ţara. Nu sprijinim un prim-ministru anume, un Guvern anume. Noi vom lucra cu orice Guvern va avea România. Dacă mâine se schimbă Guvernul, vom lucra cu noul prim-ministru la fel cum am lucrat cu cel vechi, pentru că ceea ce dorim noi este ca economia României să se îmbunătăţească", a mai spus Franks.

Potrivit şefului statului, prezent luni seară la TVR 1, în urma discuţiilor cu FMI s-a convenit că ANPC nu poate şi nici nu are calitatea de a închide activitatea unei bănci, acest lucru revenind BNR.

Legea privind contractele de credit pentru consumatori va fi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, numai dacă OUG 50/2010 va fi modificată în Parlament în sensul limitării atribuţiilor ANPC asupra băncilor, dar şi referitor la relaţia client-bancă.

O a doua condiţie de care depinde promulgarea legii ţine de modificarea OUG 50/2010 în Parlament în sensul de a identifica un echilibru just în relaţia dintre client şi bancă, în aşa fel încât nici băncile să nu recupereze din pierderi "pe spinarea" clienţilor, dar nici clienţii să nu profite de situaţia de criză şi să nu-şi mai ramburseze creditele.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite