Hidroelectrica are în sfârşit website! Directorul general al companiei furnizează informaţii eronate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidroelectrica, cel mai mare şi cel mai ieftin producător de energie din România, are în sfârşit un website. Printre informaţiile publicate pe noua platformă se găseşte şi un interviu acordat de noul director general al companiei, Constantin Trihenea, site-ului de ştiri Hotnews.ro. Numai că declaraţiile lui Trihenea conţin informaţii eronate.

În primul rând, vorbind despre contractele pe termen lung ale producătorului de energie, Trihenea spune că acestea au fost prelungite prin acte adiţionale. De fapt, este vorba de renegocierea preţului din aceste contracte, care s-a realizat la finele anului trecut.

"Nu s-a reziliat niciun contract, nu avem contracte reziliate. Toate contractele s-au prelungit... Din cele 15 contracte pe care le-am avut, 10 le-am prelungit prin acte adiţionale şi s-au facut majorări de preţuri de circa 8,5%. Prelungirea s-a făcut prin aceste adiţionale pe următorul an,  aşa cum prevede clauza din fiecare. La sfârşitul fiecarui an, se renegociaza preţul pentru anul următor.

Pentru celelalte cinci contracte au fost renegociate termenele şi s-a facut un aranjament care să favorize aducerea acestor contracte la preţuri competitive. La acestea s-a facut o majorare de până la 25% aducându-le în plaja de rentabilitate în schimbul unor termene mai lungi", spune Trihenea în interviu.

Trihenea crede că Alro plăteşte 152 de lei pe MWh pentru energie

Mai mult, el a adăugat că preţul plătit de Alro pentru energie a ajuns la 152 de lei pe MWh. De fapt, din informaţiile deţinute de "Adevărul", în luna ianuarie preţul plătit de producătorul de aluminiu a fost de 129,22 lei, iar, pentru februarie, a ajuns la 132 de lei.

"Printre cele cinci (contracte unde au fost renegociate termenele - n.r.) se află cel cu Alro. Acel preţ nu a fost renegociat pentru că este un preţ indexat cu variaţia cursului la bursa aluminiului de la Londra. Am avut un preţ foarte bun pe luna ianuarie. Şi pe luna februarie vom avea un preţ foarte bun şi va compensa o parte din perioada în care acest preţ a fost scăzut. A ajuns la 152 lei/MWh. Cel mai mic preţ a fost de 103 lei.

La celelate companii, nimeni nu are contract sub 127 lei/MWh, preţul anuntat de Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica în decembrie. Preţul de dupa majorare", a mai spus Trihenea.

Constantin Trihenea a preluat conducerea Hidroelectrica la 1 ianuarie 2011. El a fost fost prefect al judeţului Sibiu din martie 2009 până la începutul lunii decembrie 2010, când a venit la Bucureşti pentru postul de consilier în Ministerul Economiei. El este de profesie inginer electroenergetic. A fost şef de secţie şi de atelier la complexul energetic Turceni şi la Întreprinderea Mecanica Mârşa. Din 1990 până în 2009 a fost manager general al companiei de construcţii şi energetică Conelt Sibiu.

Citiţi aici care sunt adevăratele preţuri la care Hidroelectrica vinde electricitatea prin contractele pe termen lung.

Accesaţi aici site-ul Hidroelectrica.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite