Grecii se gândesc să închirieze Acropole pentru a face rost de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grecia ar putea închiria companiilor private Acropole şi alte situri arheologice pentru a obţine venituri. Ideea aparţine parlamentarul Gerasimos Giakoumatos, care a declarat, pentru un post local de radio, citat de cotidianul Kathimerini, că măsura nu ar fi umilitoare pentru Grecia.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA O FOTOGALERIE!

image

CITEŞTE ŞI:

ANALIZĂ: Criza se agravează, dar economia subterană nu pare afectată

Nici FMI nu mai are încredere în Grecia

Ce înseamnă să fii sărac în Grecia

Premierul elen: Grecia riscă intrarea în incapacitate de plată

Grecia şantajează UE cu ieşirea din euro

"Umilitor este că cerşim finanţare externă sau când un turist chinez găseşte Acropole închisă", a spus el, referindu-se la o grevă a angajaţilor Ministerului Culturii, din cauza căreia muzeele şi siturile antice au fost închise la sfârşitul săptămânii trecute.

În loc să scadă pensiile şi salariile, statul ar putea să închirieze Acropole, ar putea să închirieze toate siturile arheologice, a adăugat Giakoumatos.
Statul elen a acumulat înainte de criza financiară datorii de 350 de miliarde de euro, circa 160% din PIB, nivel prea ridicat pentru a putea plăti.

UE şi FMI au lansat în 2010 şi 2011 două pachete de împrumuturi pentru Grecia, care sunt condiţionate, însă, de adoptarea de măsuri de austeritate de către autorităţile de la Atena.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite