VIDEO Google investeşte în reţele broadband

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google va construi şi va testa, în câteva zone din Statele Unite, reţele broadband care vor permite viteze de acces la internet de 1 gigabit pe secundă, adică de 100 de ori mai rapide decât au la dispoziţie mulţi americani, potrivit blogului oficial al companiei americane.

Astfel, Google va oferi aceste servicii la un număr de 50.000 până la 500.000 de utilizatori. Până pe 26 martie, autorităţile locale pot să-şi exprime opiniile despre acest proiect şi să ofere informaţii despre comunităţile lor.

Mai cteşte şi:

Google concurează Facebook şi Twitter

Pe baza acestor date, Google va anunţa unde va construi aceste reţele broadband. În plus, reţeaua va fi accesibilă direct utilizatorilor, care vor putea să-şi aleagă providerul de internet, potrivit Reuters.

Anunţul vine la câteva zile după ce un analist al companiei preciza pentru CNN că Google vrea o viteză mult mai mare a internetului în Statele Unite.

În 2006, gigantul motoarelor de căutare a lansat o reţea de broadband mobil gratuită în Mountain View, folosind staţii radio amplasate pe felinarele din oraş.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite