Google concurează Facebook şi Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google vrea să intre pe segmentul reţelelor de socializare şi se pregăteşte să introducă noi funcţii pentru serviciul său de e-mail, potrivit New York Times.

Acest lucru va permite Gmail să preia o serie de caracteristici ale reţelei de socializare online Facebook , care avea la sfârşitul lui decembrie peste 350 de milioane de utilizatori. Google permite deja utilizatorilor de Gmail să facă update la propriile status-uri. Însă, de fiecare dată însă când un utilizator face update la propriul status, anteriorul dispare. În cursul acestei săptămâni, Google va permite clienţilor de e-mail să posteze şi să vadă toate mesajele.


Va câştiga lupta cu Facebook?


Această mişcare va permite gigantului american să rivalizeze cu Facebook and Twitter, profitând de faptul că utilizatorii vor folosi acest serviciu mai des pentru a verifica ce mai postează colegii şi prietenii. „Poate părea un update minor, dar este o mişcare puternică în lupta împotriva dominaţiei Facebook‟, arată Jeremiah Owyang, partener în cadrul Altimeter Group, o companie de consultanţă americană. Noul serviciu al Google va fi integrat cu site-ul de video-sharing YouTube şi cu cel de foto sharing Picasa.

Google a pierdut deja numeroase bătălii

Google a încercat de nenumărate ori rânduri, dar fără succes, să lanseze rivali pentru produse web care se bucurau deja de success. Compania a lansat serviciul Orkut care rivalizează cu MySpace şi care s-a dovedit a fi popular doar în Brazilia. În plus, Google foloseşte Google Friend Connect, similar Facebook Connect.Toate aceste servicii nu au ajutat prea mult Google să ia faţa celorlalte reţele sociale şi se află în aceeaşi situaţie cu Microsoft ce încearcă să-şi diversifice programele şi să intre pe noi segmented piaţă.


Analiştii sunt însă sceptici şi nu se pronunţă dacă mişcarea Gmail va urca Google în clasamentul reţelelor sociale. Însă, spun ei, piaţa este relativ nouă şi există loc pentru un competitor al Facebook.

Potrivit companiei de cercetare de piaţă ComScore, Gmail are 150 de milioane de utilizatori unici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite