Germania transmite Greciei că poate părăsi euro oricând doreşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai coaliţiei majoritare din Parlamentul Germaniei susţin că Greciei ar trebui să i se ofere posibilitatea de a părăsi zona euro, fără a ieşi din Uniunea Europeană. Încăpăţânarea Europei de a păstra zona euro intactă a cauzat deja prea multe probleme susţin parlamentarii germani, în argumentarea poziţiei lor.

Potrivit unui comunicat preluat de cotidianul german Handelsblatt şi citat de publicaţia Businessinsider, membrii coaliţiei la putere în Parlamentul german, susţin că Grecia ar trebui să poată părăsi zona euro, dacă îşi doreşte asta.

Află cum problemele politice din Grecia au deteminat costul împrumuturilor externe pentru Spania

Cotidianul german atribui declaraţiile lui Klaus-Peter Willsch, unul dintre reprezentanţii comisiei de buget din parlamentul german. Declaraţia acestuia sugerează însă faptul că reprezintă punctul de vedere al mai multor colegi de-ai săi. Potrivit Handelsblatt, politicienii din coaliţia CDU nu mai doresc să asiste la incertitudinea politică generată de oficialii greci care vorbesc de retragerea din zona euro: “ar trebui să oferim Greciei posibilitatea de a părăsi zona euro în mod controlat, fără a se pune problema ieşirii din Uniunea Europeană” susţine Klaus-Peter Willsch în respectivul comunicat.

Vezi cum problemele din Grecia au tras în jos indicii bursieri americani

Germania nu trebuie să impună Greciei un mod de viaţă, iar rezultatul alegerilor de la finele săptămânii trecute arată că grecii nu sunt foarte dispuşi să facă eforturi pentru creşterea competitiţităţii economiei naţionale, se mai arată în comunicatul amintit. “Acea dogmă care spunea că nici unei ţări nu-i este permisă ieşirea din zona euro, a făcut deja prea multe rău politicilor europene” a mai adăugat Willch.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite