UPDATE: Fiscul a pus sechestru asigurător pe bunurile Realitatea Media

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii fiscali au aplicat, marţi seară, sechestru asigurător pe bunurile Realitatea Media, au declarat, pentru „Adevărul", surse oficiale din cadrul ANAF. Decizia a fost luată pe baza articolului 129 din Codul de  Procedură Fiscală.

Organele fiscale consideră că există pericolul ca debitorul, în speţă Realitatea Media, să se sustragă de la plata datoriilor, să îşi ascundă ori să-şi risipească patrimoniul, „periclitând sau îngreunând în mod considerabil colectarea".

Femeile de serviciu şi şoferii de la Fisc iau prime grase pentru "succes în colectarea impozitelor"!

Măsurile asigurătorii vor fi ridicate în cazul în care debitorul va constitui o garanţie la nivelul creanţei stabilite sau estimate de Fisc.

Potrivit articolului 129 din Codul de Procedură Fiscală, „dacă valoarea bunurilor proprii ale debitorului nu acoperă integral creanţa fiscală a bugetului general consolidat, măsurile asigurătorii pot fi înfiinţate şi asupra bunurilor deţinute de către debitor în proprietate comună cu terţe persoane, pentru cota-parte deţinută de acesta".

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)  a transmis, la 3 iunie, că în urma controalelor efectuate la Realitatea Media au fost sesizate organele de urmărire penală, pentru infracţiunea de evaziune fiscală.

Potrivit instituţiei, pe parcursul verificărilor, organele fiscale au constatat că societatea nu a evidenţiat, calculat şi plătit obligaţiile fiscale datorate, aducând prejudicii bugetului general consolidat.

Inspecţia fiscală parţială la S.C. Realitatea Media SA s-a declanşat la 28 septembrie 2009, ca urmare a solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată (TVA), înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus la 22 iulie 2009.

Din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009 societatea figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie, potrivit legii, element de risc fiscal ridicat. În consecinţă, rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale.

Ca urmare a constatărilor din timpul inspecţiei fiscale parţiale, declanşate la 28 septembrie 2009, societatea înregistra, la sfârşitul anului 2008, pierdere fiscală semnificativă, respectiv peste 26 de milioane de euro. În plus, inspectorii au notat cuantumul redus al obligaţiilor fiscale, reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate.

Totodată, s-a sesizat volumul semnificativ al tranzacţiilor economico-financiare derulate cu persoane afiliate, constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite