FMI: Încetarea de plăţi în România este iminentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România intră pe lista statelor care riscă o situaţie de încetare de plăţi, dacă nu ia măsuri, potrivit şefului FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Într-un interviu la postul public de televiziune din Elveţia (TSR), oficialul fondului monetar a plasat România, alături de Letonia şi Ungaria într-o situaţie de pericol imediat.

Mai citeşte şi:

Jeffrey Franks: Noi furnizăm sfaturi, nu conducem ţara

În unele state europene şi nu vorbesc despre Grecia sau despre Irlanda, ştiţi că am tratat şi alte probleme în Europa – Ungaria, România, Letonia, ei bine în statele care trebuie să ia măsuri, pentru că nu se mai poate continua aşa, încetarea de plăţi este iminentă, pragul e foarte aproape. Nu cred că putem vorbi totuşi de falimentul unor ţări, pentru că solidaritatea europeană funcţionează. Cei vulnerabili sunt cei săraci şi ei trebuie să pună în practică politici de limitare a cheltuielilor sociale“, declară Dominique Strauss-Kahn.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat al FMI, instituţia anticipează că autorităţile române vor lua măsuri astfel încât reducerea a cotei unice la 10% să nu fie promulgată. Guvernul român s-a angajat deja faţă de Fond la o ţintă de deficit bugetar care nu ar putea fi respectată dacă s-ar reduce cota unică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite