Cupoanele de magazin, impozitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis să impoziteze şi cupoanele acordate, gratuit, consumatorilor de către firme şi magazine sub forma bonurilor de valoare, potrivit unor experţi financiari citaţi de Mediafax.

Acestea erau folosite pentru achiziţionarea de produse şi servicii la un preţ redus şi făceau parte din categoria veniturilor neimpozabile. Potrivit aceloraşi experţi, vor fi impozitate şi alte avantaje, precum tichetele de carburanţi acordate angajaţilor alături de salariu şi cupoanele de cărbuni de care beneficiază, de pildă, minerii în baza contractelor colective de muncă.

Citiţi şi:

Piloţii civili şi parlamentarii îşi iau pensiile tăiate

„Pot fi incluse şi tichetele de carburanţi acordate de angajator, în baza unei înţelegeri cu unele companii care sunt legate şi de un preţ mai mic al acestora, sau şi cupoanele de cărbune de care însă mai beneficiază unii mineri. Statul doreşte, astfel, să acopere întreaga gamă de bonuri valorice care pot fi impozitate", au arătat experţii.

Consultantul fiscal Gabriel Biriş a declarat însă, pentru „Adevărul", că impozitarea cupoanelor valorice este extrem de greu de administrat, acestea fiind, în fapt, echivalentul unui discount.

La rândul său, expertul în taxe al Ernst&Young, Alexander Milcev, spune că tichetele de carburanţi intră în categoria beneficiilor salariale, pentru care oricum se plăteau impozite şi contribuţii.

Cuponul de valoare este un instrument de promovare a vânzarilor unei firme, constând într-un bon de valoare care dă posesorului dreptul să beneficieze de o reducere de preţ la cumpărarea unui produs în toate punctele de vânzare unde se găseşte produsul sau numai în magazinele cu promoţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite