Cum să navighezi cu spor şi pe telefoane ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internetul pe mobil poate fi utilizat la performanţe maxime chiar dacă ai un telefon obşinuit. Vodafone a lansat recent o campanie de informare a clienţilor posesori de non-smartphone-uri care le demonstrează că internetul performant nu depinde de dotările telefonului.

Eşti la Piaţa Victoriei şi cauţi o strada secundară care este ascunsă de alte străzi mai importante. Ce faci? Dacă ai un telefon cu acces la internet, poţi foarte simplu să accesezi un site cu harta Bucureştiului şi problema este rezolvată. Nu, nu trebuie să ai o tabletă PC. Nici un telefon de 500 de euro! Este suficient să ai un telefon obişnuit, cu opţiunea de internet. Ai cartelă preplătită şi trafic limitat? Atunci trebuie să înveţi să foloseşti internetul la capacitate maximă cu preţuri minime.

Citiţi şi: Revoluţia internetului pe telefonul mobil


Operatorii de telefonie mobilă din ţară oferă internet chiar dacă eşti abonat sau utilizezi o cartelă. Cu doar doi euro pe lună, la Vodafone, ai trafic de 50 MB, acesta fiind cel mai ieftin pachet oferit de companie, special conceput pentru cei cu telefoane mai puţin performante.

Opera Mini Vodafone îţi face ecranul „maxi"

Un avantaj pe care îl au clienţii este browser-ul Opera Mini Vodafone, lansat special de către operatorul de telefonie mobilă pentru a îmbunătăţi viteza de navigare şi experienţa oferită de terminalele non-smartphone. Astfel, dacă înainte să apară acest program, 50 MB de trafic puteau fi consumaţi într-o lună, în prezent, datorită acestuia nici nu apuci să-i consumi. Cum e posibil? Opera Mini este un browser care comprimă paginile web cu aproape 90%. În concluzie, un site care înainte consuma 2MB din traficul tău, acum consumă doar aproximativ 200 KB.

Această aplicaţie este gratuită şi poate fi găsită pe mobil in portalul Vodafone live!, sau, mai direct, poţi scrie în browser-ul telefonului „http://opera" şi eşti direcţionat către site-ul de download. La fel se procedează si cu alte aplicaţii cum ar fi cea mai nouă aplicaţie, Facebook pentru telefoanele non-smartphone.

Testezi internetul gratuit



Pentru cei care nu sunt siguri de prestaţia serviciului de internet sau cred că acest serviciu nu este o investiţie bună pentru că au un telefon mai slab, Vodafone oferă  internet gratuit o lună cu 250 MB trafic. Deci, poţi încerca internetul de la Vodafone fără să plăteşti vreun ban, iar dacă după această lună nu eşti mulţumit, poţi renunţa, fără niciun fel de obligaţie.

Avantajul internetului pe mobil este că oriunde ai fi poţi să navighezi pe site-urile dorite. Poţi intra să-ţi citeşti mail-ul, să adaugi un prieten sau un comentariu pe Facebook, să afli vremea, să citeşti ştirile de ultimă oră, şi multe alte servicii. Mai nou, pentru confortul utilizatorilor, au apărut diverse aplicaţii care, după ce le downloadezi, intri direct din meniul telefonului pe site-ul destinat aplicaţiei respective. Facebook, YouTube, Gmail, eBuddy sunt doar câteva din multele site-uri care au şi o aplicaţie care te duce direct pe pagina lor.

Pe lângă acestea, mai sunt aplicaţii pentru vreme, ştiri, divertisment, jocuri, şi altele. În magazinele online pentru telefoanele mobile se mai găsesc jocuri, teme, hărţi, antiviruşi. De asemenea majoritatea marilor companii deţin astfel de magazine. Printre ele se numără Vodafone, cu Vodafone live!, Nokia, care are Ovi Store, Apple, cu Apple Store, Sony Ericsson, care deţine magazinul Play Now Arena.

Telefonul este un PC portabil

În trecut, când îţi cumpărai un telefon, urmăreai ca bateria să ţină cât mai mult, să fie rezistent şi cu atât era mai mare bucuria dacă acesta avea în memorie jocul Snake, alb-negru. Acum, telefoanele se pot compara fără nici o problemă cu nişte mini laptop-uri.

Aceste mici gadget-uri din ziua de azi au cel puţin cameră video de 2MP, citesc cel puţin MP3 şi se conectează la internet cel puţin prin 3G. Însă, dotările medii din prezent sunt mult mai ample şi mai performante. Internet prin WiFi, cameră video de 5MP, screentouch, muzică şi filme direct pe ecran şi jocuri de ultimă generaţie!

image
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite