Cum poţi să-ţi cumperi benzinărie de la bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru numai 277.000 de euro poţi deveni proprietarul unei staţii peco scoase la licitaţie de bancă în urma executării silite. După ce le-au scăzut afacerile cu până la 30% în 2010 şi nu şi-au mai putut rambursa creditele, micii benzinari au ajuns să fie executaţi de băncile la care s-au împrumutat.

Aţi visat vreodată să deveniţi petrolist? Acum este momentul! BCR scoate la licitaţie cinci staţii peco după ce proprietarii acestora au fost executaţi silit pentru că nu şi-au mai putut rambursa creditele. Iar preţurile de pornire sunt unele atractive, având în vedere că benzinăriile nu sunt unele mari ale principalelor companii petroliere prezente în România.

Citiți și Micile benzinării au devenit o afacere proastă.

De regulă, investiţia ­într‑o benzinărie mare, cu magazin şi restaurant, se ridică la 1,5-2 milioane de euro. În schimb, pentru doar 277.000 de euro, puteţi achiziţiona de la BCR propria staţie peco în Făgăraş, cu două pompe şi patru rezervoare şi cu o capacitate de stocare de 50 de tone. Benzinăria dispune de spaţiu de vânzare, un birou şi un grup sanitar.

Două dintre cele cinci benzinării aflate în executare silită nu se află la prima licitaţie, iar asta pentru că nu şi-au găsit cumpărători, potrivit BCR. În schimb, una dintre ele a fost deja adjudecată.

De ce s-a ajuns aici

„Anul trecut, vânzările în staţiile independente de marile lanțuri petroliere au scăzut cu 25-30%", a declarat, pentru „Adevărul", Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Particulari. Aceasta echivalează cu o tragedie pentru micii afacerişti, pentru că întreaga piaţă a carburanților a avut un recul de 5%.

„Anul trecut, pe vremea asta, în Asociaţie mai erau 348 de benzinării, iar acum mai sunt 302. Restul au dispărut de pe piaţă", a adăugat Tache. Trei dintre benzinăriile licitate de BCR se află în faliment.

Paşi de urmat

- Transmiţi executorului o ofertă de cumpărare.
- Depui în contul de consemnare o cauţiune de 10% din preţul de pornire.
- Câştigă cel care oferă cel mai mare preţ. În cazul în care nu câştigi, poţi recupera suma depusă.
- Dacă ai câştigat, ai la dispoziţie 30 de zile să depui suma propusă, ţinându-se cont de cauţiunea de 10%.
- După plată şi după trecerea unui termen de 15 zile, executorul va întocmi actul de adjudecare ce serveşte ca titlu de proprietate.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite