Cum câştigi un milion de dolari pe an la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prospectul de listare la bursă a Fondului Proprietatea (FP), publicat ieri, a tranşat un subiect care a mai făcut valuri până acum în rândul opiniei publice: salariile uriaşe ale celor din conducerea Fondului. Documentul a scos la vedere cât au câştigat membrii Directoratului şi cei ai Consiliului de Supraveghere în 2009.

Premiantul incontestabil este Daniela Lulache, preşedintele Directoratului, care a primit peste 3,5 milioane de lei, adică peste un milion de dolari. Remuneraţia propriu-zisă a fost de 920.278 de lei, iar la capitolul „Alte beneficii" apare suma de 2.618.101 lei.

Mai citeşte şi:

Septembrie, ultimul tun

Al doilea loc pe podium este ocupat de Mihai Darie, membru în Directorat, care a câştigat peste 1,5 milioane de lei, iar colega sa Laura Constantin a primit 1,2 milioane de lei. Ei sunt urmaţi de Mircea Ursache, preşedintele Consiliului de Supraveghere, cu un salariu de aproape 600.000 de lei.

Ce înseamnă „alte beneficii"

În 2009, câştigurile directorilor au însumat 5,46 milioane de lei, de peste şase ori mai mult decât în 2008. „Creşterea salariilor plătite directorilor în 2009 se bazează pe decizia Consiliului de Supraveghere nr. 301/22.12.2009, conform căreia se acordă salarii compensatorii directorilor ale căror contracte au fost reziliate, bonusuri de performanţă pentru depăşirea profitului bugetat şi plata zilelor de concediu neefectuat", se arată în documentul citat.

Astfel, în 2009, din câştigul total al directorilor, 1,6 milioane de lei reprezintă salariul brut, 2,5 milioane de lei au fost bonusurile de performanţă, iar salariile compensatorii s-au ridicat la 1,05 milioane de lei. 

Vă prezentăm mai jos tabelul în care sunt evidenţiate câştigurile celor din conducerea Fondului Proprietatea, aşa cum apare în prospectul de listare.

Salariile reprezentanţilor Fondului Proprietatea
Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite