Corupţia din energie, sub lupă: un mare şef din ANRE a fost reţinut de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Eugen Georgescu, a fost reţinut procurorii DNA. El este anchetat în legătură cu împrejurările care au făcut posibilă explozia de la Sighetu Marmaţiei.

UPDATE 21.05 Procurii vor sesiza, joi, Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a vicepreşedintelui ANRE Eugen Georgescu.

***

În continuarea cercetărilor în cauza privind exploziile de la Sighetu Marmaţiei, procurorii au dispus reţinerea lui Eugen Georgescua pe o perioadă de 24 de ore, începând de miercuri, ora 19.00, până joi, ora 19.00, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, remis Mediafax.

Potrivit procurorilor, Eugen Georgescu, în calitate de director general al Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie, respectiv şef al Departamentului control şi protecţia consumatorilor având atribuţii de serviciu constând în organizarea, coordonarea şi verificarea rapoartelor privind controalele efectuate de către agenţii A.N.R.E. din teritoriu, şi-a îndeplinit cu ştiinţă în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu.

Zona în care au avut loc cele două explozii a fost închisă

Eugen Georgescu este, deci, acuzat că n ua luat măsurile prevăzute de lege și propuse de agenții constatatori, referitoare la suspendarea licențelor și autorizațiilor firmei SC BERG SISTEM GAZ, cu toate că acesta a fost sesizat în repetate rânduri de agenții din teritoriu, care au efectuat controale la această firmă cu privire la neregulile grave constatate.

„Cu toate acestea, în cursul lunii iunie 2008, Georgescu Eugen a cerut subordonatului său, agentul constatator P. A., să modifice raportul de inspecţie, în sensul eliminării măsurilor referitoare la suspendarea licenţelor şi autorizaţiilor eliberate pentru SC BERG SISTEM GAZ SA.

Îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu trecute în fişa postului numitului GEORGESCU EUGEN, a creat condiţiile favorizante pentru continuarea activităţii de proiectare, execuţie şi distribuţie a gazului metan de către inculpata SC BERG SISTEM GAZ SA, în municipiul Sighetu-Marmaţiei, cu toate că această firmă nu îndeplinea mai multe condiţii minime necesare derulării acestui tip de activitate, având drept efect mediat, producerea celor două explozii", se mai arată în comunicatul Parchetului.

Citeşte şi:
Explozia de la Sighet: Fost administrator al firmei de gaze BERG, reţinut pentru 7 capete de acuzare

Explozia de la Sighet: Inginerul care a urmărit montarea conductelor suferă de „tulburare mental organică"

FOTO S-a spart conducta cu nereguli la Berg Sistem

Kovesi: „Explozia de la Sighet s-a produs din cauza acumulării de gaze"

Explozie de incompetenţă la Sighet

FOTOGALERIE Unul dintre răniţii în explozia de la Sighetu Marmaţiei a murit

Bistriţeanul rănit în explozia de la Sighet are nevoie urgentă de sânge

Şeful Poliţiei Române: „Nu se face cercetarea la faţa locului până nu avem certitudinea că nu mai e risc"

FOTO Cum arăta Club Euphobia din Sighet înainte de explozii

Regulă elementară încălcată la a doua explozie: nu au fost oprite gazul şi electricitatea

Berg Sistem Gaz ridică din umeri: Imobilul nu este racordat la sistemul de distribuție a gazelor

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite