Plecarea lui Vlădescu va face ca România să se împrumute mai scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrisoarea către FMI, obligatorie pentru a primi cea de-a şasea tranşă trebuie trimisă în aceste zile la Washington şi nu are cine să o semneze. În plus, remanierea ministrului în această perioadă va face ca România să se împrumute de pe pieţele externe mult mai scump.

În condiţiile remanierii ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, scrisoarea suplimentară către Fondul Monetar Internaţional (FMI), aferentă celei de-a şasea tranşe din împrumutul extern nu poate fi semnată. Documentul care cuprinde concluziile ultimei evaluări a Programului Economic convenit cu finanţatorul extern trebuie trimis la Washington, în aceste zile. Scrisoarea de intenţie suplimentară este esenţială pentru eliberarea celei de-a şasea tranşe din împrumut. Board-ul FMI urmează să se reîntâlnească până la sfârşitul lunii septembrie.

Din punct de vedere tehnic, acest document trebuie discutat cu directorii executivi din FMI. Remanierea ministrului de Finanţe ridică probleme şi în condiţiile în care România ar urma să se împrumute în octombrie de pe pieţele internaţionale pentru finanţarea şî refinanţarea bugetară. În ultimii doi ani, de fiecare dată când Ministerul Finanţelor intenţiona să atragă bani de pe pieţele externe, s-au produs crize guvernamentale, ceea ce a a dus la costuri mai mari de finanţare a datoriei publice. 

Citiţi şi:

Băsescu a lovit vechea gardă a PDL

Cum şi când au călcat pe bec miniştrii remaniabili

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite