Chilipiruri imobiliare pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele de vânzare în zonele montane din România s-au ieftinit chiar şi cu 50% faţă de perioada 2008-2009. Trendul descendent pe piaţa de profil va continua cel puţin până la sfârşitul anului. În judeţele Prahova şi Braşov, preţurile caselor şi terenurilor continuă să se menţină scăzute, cele mai avantajoase oferte găsindu-se mai ales în mediul rural.

Casele de vânzare în zonele montane din România au preţuri care pornesc de la 8.500 de euro, cum este cazul unei proprietăţi de tip cabană, cu suprafaţa de 40 de metri pătraţi şi un teren aferent de 360 de metri pătraţi. Căsuţa este situată în apropierea râului Teleajen, lângă Vălenii de Munte. Aşa cum am aflat de la vânzător, casa are gresie, faianţă şi parchet şi este racordată la toate utilităţile necesare.

Citiţi şi:

Schimburile încing piaţa locuinţelor

Boc: Cine investeşte în România în perioadă de criză va fi principalul câştigător

Dacă vă aflaţi în căutarea unui apartament într-o zonă montană din România, puteţi opta pentru o astfel de proprietate localizată în Victoria, judeţul Braşov. Locuinţa are 50 de metri pătraţi, are centrală termică şi costă 18.000 de euro.

55.000 de euro pentru casă şi teren

Pentru un apartament aflat în Sinaia, cumpărătorul va plăti 35.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă de 42 de metri pătraţi, se află la etajul patru şi, potrivit anunţului de vânzare, are posibilităţi de mansardare.

La Teişani, la aproximativ doi kilometri de şoseaua care leagă Vălenii de Munte de Cheia, o altă proprietate este de vânzare. Casa despre care vorbim are o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, este construită pe un teren de 2.000 de metri pătraţi din care 1.200 reprezintă livadă. Preţul de vânzare: 55.000 de euro negociabil.

Pentru cei care doresc o proprietate mai spaţioasă, există oferte precum o casă în zona Măneciu - Valea Plopii, în Prahova, construită din cărămidă, cu suprafaţa de 250 de metri pătraţi. Casa are patru dormitoare, două băi, un living şi este dotată cu centrală proprie pe lemne şi sistem de alarmă.

Preţul de strigare al acestei proprietăţi este de 170.000 de euro negociabil. Oferte există şi pe segmentul de turism rural. Astfel cei care îşi doresc o casă bătrânească pe care s-o modifice după cum doresc pot alege o astfel de proprietate situată în satul buzoian Valea Salciei, care se vinde la un preţ de 9.000 de euro.
Construcţia are patru camere şi este realizată din cărămidă.

Locuinţă necestiă lucrări de renovare şi reparaţie a acoperişului, se specifică în anunţul vânzătorului. Oferte multe şi diverse există şi pe segmentul de terenuri montane. Cu un buget care porneşte de la câteva mii de euro, puteţi achiziţiona în zona preferată o parcelă de teren pe care să dezvoltaţi ulterior un proiect arhitectonic după propriul gust.

Terenuri de la cincieuro pe metru pătrat

În zona Vălenii de Munte, în satul Sărari, un teren intravilan cu suprafaţa de 1.300 de metri pătraţi şi acces la utilităţi se vinde la un preţ de cinci euro pe metru pătrat. În altă zonă, la Râul Sadului, în judeţul Sibiu, un teren cu suprafaţa de 7.000 de metri pătraţi se vinde cu opt euro pe metru pătrat.

Proprietatea are acces la utilităţi, se arată în anunţul de vânzare.Cei care preferă zona Vălenii de Munte mai pot opta pentru un teren de 1.200 de metri pătraţi, intravilan, cu deschidere stradală de 30 de metri pătraţi. Proprietatea are acces la reţeaua de gaze şi electricitate şi se vinde la un preţ de 13.500 de euro.

Pentru un apartament în oraşul Sinaia, cumpărătorul va plăti cel puţin 35.000 de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite