Guvernul se reuneşte vineri, la ora 10.00, pentru a discuta proiectul de buget pe 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernanţii se reunesc vineri la ora 10 în şedinţă pentru a discuta bugetul de stat şi proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012.Premierului Emil Boc susţine că documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil luni.

CITTEŞTE ŞI:

Bugetul de stat pe 2012: de unde vin banii şi unde se duc

Guvernanţii se reunesc vineri la ora 10 în şedinţă pentru a discuta bugetul de stat şi proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012.
Premierului Emil Boc susţine că documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil luni.

Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice, afirma, luni, că nu este mulţumit de sumele alocate în cazul instituţiei pe care o conduce, că şi-ar fi dorit mai mult, dar a precizat că Guvernul trebuie să manifeste prudenţă în continuare.

"Nici eu nu sunt mulţumit cu sumele prinse în buget. Aş fi vrut mai mult, dar trebuie să fim prudenţi. Vedeţi ce se întâmplă pe pieţele internaţionale. Marea majoritate a ţărilor din Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri de ajustare. Vedeţi, şi Cipru a hotărât să îngheţe salariile pe o perioadă de doi ani. Trebuie să fim prudenţi pentru că furtuna nu a trecut", a spus Ialomiţianu.

La rândul său, premierul Emil Boc a precizat, luni, că ţinta de 3% din PIB a deficitului pentru anul următor înseamnă 2,5% pe cash, obiectiv regăsit în ţintele stabilite cu preşedintele Traian Băsescu, cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Primul ministru a adăugat că veniturile în PIB se vor situa la nivelul de 33,7% în 2012, în timp ce bugetul de pensii va avea alocată suma de 47,9 miliarde lei. Totodată, investiţiile vor avea alocate 37,8 miliarde de lei în 2012, iar garanţiile de stat se vor cifra la 3,3 miliarde de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite