Boc: Guvernul va discuta în septembrie măsura privind reducerea salariilor în BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi că Guvernul va discuta în septembrie, după ce Parlamentul se reuneşte în sesiune, măsura privind reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor din BNR.

După ce Parlamentul se va reuni în sesiune în luna septembrie, vom discuta pentru că în momentul de faţă (Guvernul n.r.) nu are niciun mijloc legal pentru a interveni”, a declarat Boc, ca răspuns la o întrebare a presei.

Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, adoptată la finele lunii trecute, prevede scăderea salariilor în sectorul public cu 25%, procentaj aplicat şi în cazul angajaţilor Băncii Naţionale a României (BNR). Sumele obţinute din reducerea salariilor vor fi virate integral la bugetul de stat.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană (CE) a avertizat România că ar putea declanşa procedura de infringement (încălcarea unui tratat) dacă legea care prevede reducerea salariilor angajaţilor Băncii Naţionale a României nu va fi modificată, întrucât încalcă unele prevederi ale Tratatului Uniunii Europene. Vezi aici detalii.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite