Băncile au câştigat o primă bătălie cu clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, ieri, cu mai multe amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 50/2010 privind constratele de credit pentru consumatori.

Astfel, deputaţii au ţinut cont de cinci dintre amendamentele aduse de Asociaţia Română a Băncilor, potrivit Agerpres.

Banca Volksbank are de dat gălăţenilor înapoi un milion de euro

300 de gălăţeni au declarat război băncilor. Volksbank şi BCR sunt campioane la reclamaţii

AMENDAMENTE APROBATE

Printre principalele modificări votate de Comisie se numără interzicerea majorării de către creditor a comisioanelor sau a oricăror altor costuri aferente contractului, cu excepţia celor impuse de lege, dar şi introducerea unora noi, cu excepţia costurilor specifice unor servicii suplimentare solicitate.

VEZI AICI Care sunt modificările aduse Ordonanţei creditelor

Un alt amendament adus proiectului prevede faptul că ratele nevariabile ale dobânzii, marjele nevariabile, comisioanele şi tarifele din contracte rămân fixe la valoarea de la data intrării în vigoare a Ordonanţei şi nu vor putea fi modificate unilateral în viitor.

De asemenea, pentru modificarea contractului, clientul trebuie să primească notificare cu 30 de zile înainte de data intrării în vigoare a modificărilor. Dacă clientul nu răspunde în termen de 15 zile, banca nu poate considera acceptare tacită si contractul rămâne neschimbat.

În cazul în care consumatorul nu acceptă noile condiţii, creditorul nu are dreptul de a penaliza consumatorul sau a declara creditul scadent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite