Banca Volksbank are de dat gălăţenilor înapoi un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii Aurel Panfile şi Viorica Colgiu , Foto: Corina Misăilă
Comisarii Aurel Panfile şi Viorica Colgiu , Foto: Corina Misăilă

Clienţii care au încheiat credite în perioada 2008 - 2009 cu banca Volksbank ar putea primi înapoi o sumă de aproximativ un milion de euro, conform informaţiilor oferite de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi. 

CITEŞTE ŞI:  300 de gălăţeni au declarat război băncilor. Volksbank şi BCR sunt campioane la reclamaţii

"Este un proces care a început în 2008 şi a vizat un comision pentru rezerva minimă obligatorie impusă de către BNR. Acel comision era prevăzut pentru o anumită durată, iar Volksbank nu a respectat totdeauna această durată. Adică l-a rulat şi după expirarea termenului. Noi am aplicat o sancţiune, iar ei au contestat-o în instanţă. În cele din urmă procesul a fost câştigat de către noi”, a declarat Viorica Colgiu, directorul OJPC Galaţi.

Dezvăluiri: Gălăţenii cu ratele umflate au declarat război băncilor

„Rugăm clienţii care au avut credit în această perioadă să vină să verificăm dacă, într-adevăr, sumele respective au fost încasate sau nu. Noi nu avem acces la baza de dată a clienţilor şi este greu de apreciat sumele pe care trebuie să le primească înapoi. La nivel regional este vorba de aproximativ un milion de euro”, a mai spus Viorica Colgiu.

La rândul său, Alexandra Frunză, şefa departamentului de comunicare Volksbank, ne-a comunicat: "Menţionăm faptul ca hotărârea judecatorească la care se face referire este un caz izolat şi produce efecte doar faţă de clientul contractant al convenţiei de credit vizate de procesul verbal în cauza şi nu la "nivel naţional".

De asemenea, nu putem să nu remarcăm trendul ascendent al numărului de declaraţii de presă date de funcţionari publici prin care fac afirmaţii defăimătoare la adresa băncii în contextul în care Banca a câştigat mai multe procese cu entităţile din subordinea ANPC, unele dintre acestea fiind irevocabile. O astfel de conduită este contrară prevederilor legale şi codului deontologic şi poate fi de natură a aduce grave prejudicii de imagine Volksbank România, cu atât mai mult cu cât nici una din afirmaţiile în cauza nu au sustenabilitate nici din punct de vedere economic şi nici din punct de vedere legal."

Conform directorului OJPC, procesul a vizat patru judeţe, respectiv: Galaţi, Bacău, Vrancea şi Vaslui.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite