Avocaţii lui Diaconescu cer OPSPI informaţii de ordin fiscal şi stadiul litigiilor Oltchim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Dan Diaconescu au cerut OPSPI date suplimentare privind Oltchim, precum informaţii de ordin fiscal şi stagiul litigiilor în care este implicat combinatul chimic, discuţiile privind contractul de privatizare a Oltchim fiind suspendate pentru o oră şi jumătate.

"Am cerut OPSPI o pauză de o oră şi jumătate, timp în care ei trebuie să ne dea date fiscale şi stagiul litigiilor Oltchim. Avem nevoie şi de informaţii de la organele de control", a declarat avocatul Daniel Fenechiu, reprezentant legal al lui Dan Diaconescu, citat de Mediafax.

Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Întrebat dacă Diaconescu a prezentat OPSPI un plan de afaceri privind Oltchim, avocatul Fenechiu a adăugat că nu poate oferi o astfel de informaţie.

Diaconescu a spus luni, întrebat dacă are un plan de afaceri, că este "evident" acest lucru.

Contractul dintre Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu afirmând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite