Ponta: Privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor. Aşa-zisul câştigător nu a avut bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu
Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, el spunând că, după ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar, statul va aproba un plan de măsuri pentru combinat.

Premierul Ponta a declarat luni că privatizarea Oltchim se va relua anul viitor, iar până atunci trebuie găsit un investitor serios.

Premierul Victor Ponta consideră că, prin refuzul de a semna contractul pentru privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu a dovedit că nu are bani.

EDITORIAL: Escrocheria lui Dan Diaconescu

"După ce se va constata că aşa-zisul câştigător nu a avut nici bani, nici intenţia de a activa ca acţionat majoritar la Oltchim, Guvernul va aproba măsurile pentru a menţine combinatul şi pentru a intra într-o procedură specială prin care să se salveze locurile de muncă, urmând a se găsi un investitor serios", a mai declarat Victor Ponta.

"Oamenii au fost minţiţi de domnul Diaconescu, Mesia, Salvatorul... un alt Mesia, că e şi un alt Mesia pe dreapta politicii, ştiţi, cel cu Givenchy-ul. E Mesia domnului Dan Diaconescu care a venit şi preia el. Nu a preluat, că nu are nici cei 45 de milioane de Euro pentru acţiuni, nu are nici cei 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cei 150 de milioane de Euro pentru restul datoriilor, cum sigur, poate că domnul Videanu îi are, dar e greu să vii să plăteşti cash", a spus Ponta.

„Diaconescu nu are cei 46 de milioane de lei, la fel cum nu are nici banii pentru cumpărarea Arpechim. Interesul a fost să nu vină un alt investitor care să caute în trecut şi să găsească toate afacerile murdare. Videanu a hoţul hoţilor. Au vrut doar să încurce lucrurile la Oltchim", a declarat Ponta.


Ponta susţine că Diaconescu ar fi avut o înţelegere cu PDL, pentru a acoperi ceea ce s-a întâmplat la Oltchim în mandatul lui Adriean Videanu.
Premierul a anunţat că, în prima şedinţă de Guvern, va căuta soluţii pentru funcţionarea combinatului de la Oltchim. Potrivit lui Ponta, Guvernul are în vedere reluarea procedurilor de privatizare, de data aceast aurmând să fie identificat „un investitor serios".

Contractul dintre OPSPI şi Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzând că din acord lipsesc clauze, prevederi şi anexe şi că documentul avansat de OPSPI este diferit faţă de forma contractului anunţată o dată cu caietul de sarcini.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la începutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că Adriean Videanu, despre care a spus că este "hoţul hoţilor", încearcă, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, să acopere fraudele făcute de PDL la Oltchim.

Adriean Videanu a declarat, luni, că PDL cere demisia Guvernului, spunând că premierul Victor Ponta este "mitoman naţional" şi respingând acuzaţiile privind existenţa unei înţelegeri între el şi Dan Diaconescu privind Oltchim.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite