Atenţie, şoferi! Fiscul şi ARR ies la vânătoare de transporturi ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că, prin Autoritatea Rutieră Română (ARR), a demarat o serie de acţiuni destinate identificării şi combaterii transporturilor ilegale.

Vor fi sancţionate transporturile rutiere comerciale de bunuri, dar şi de persoane, ce se derulează fără a fi licenţiate sau autorizate ori fără documente care să dovedească faptul că operaţiunea de transport comercial este supusă controlului fiscal.

Autoritatea Rutieră Română va urmări şi modul de respectare, de către operatorii de transport, a obligaţiilor privitoare la siguranţa rutieră - respectarea timpilor de conducere şi odihnă, existenţa atestatelor de pregătire profesională pentru persoanele cu funcţii care concură la siguranţa rutieră, utilizarea de către întreprindere sau de către operatorul de transport de conducători auto deţinători de contract de muncă, aviz medical şi aviz psihologic.

Licenţele, la control!

Vor mai fi verificate transporturile rutiere de persoane pe trasee judeţene, interjudeţene sau internaţional, din punctul de vedere numărul de locuri pe scaune, ca şi efectuarea de transport rutier de mărfuri şi/sau de persoane numai cu  vehicule destinate prin construcţie categoriei, respectiv tipului de transport.

Inspectorii ARR vor mai urmări respectarea prevederilor licenţei de traseu, ale autorizaţiei de transport internaţional sau ale graficului de circulaţie, emiterea de legitimaţii de călătorie corespunzătoare tarifelor aferente distanţei parcurse de persoanele transportate.

Pentru o mai bună colaborare şi o mai mare transparenţă a acţiunilor derulate, Autoritatea Rutieră invită şi reprezentanţii mass-media să participe la aceste acţiuni, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

CITIŢI ŞI:
Trei sute de amenzi şi trei dosare penale într-o singură zi

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite