Trei sute de amenzi şi trei dosare penale într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri poliţiştii rutieri au aplicat peste 330 de amenzi şi au întocmit trei dosare penale şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie. De asemenea, cinci şoferi au fost lăsaţi pietoni după ce au încălcat prevederile codului rutier.

Două dintre dosarele penale au fost întocmite pe numele unui tânăr de 23 de ani şi al unui bărbat de 30 de ani, ambii din Buzău, care au fost prinşi băuţi la volan. În cazul primului, alcooltestul a indicat o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel de-al doilea fiind depistat cu 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor şoferi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Al treilea dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat de 54 de ani din Giurgiu, care a fost oprit în timp ce conducea o maşină pe Drumul Naţional 2 E85, în localitatea Spătaru, deşi permisul îi fusese reţinut pentru alte abateri de la normele rutiere.


Din cele peste 330 amenzi date şoferilor, cele mai multe au fost pentru nerespectarea vitezei, doi dintre şoferii grăbiţi rămânând fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, întrucât maşinile au fost înregistrate rulând cu 152 km/h pe DN2 E85 în afara localităţii Racoviţeni şi, respectiv, cu 113 km/h pe acelaşi drum european, dar în localitatea Cioranca.


Alţi trei şoferi au mai intrat în rândul celor lăsaţi fără permisul de conducere, doi dintre ei pentru consum de băuturi alcoolice, au avut concentraţii alcoolice de 0,35 mg/l, respectiv 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel de-al treilea pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite