Cum a ajuns Apple, pentru scurt timp, cea mai valoroasă companie din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitalizarea companiei Apple a depăşit în şedinţa de marţi valoarea de piaţă a Exxon Mobil, care deţine titlul de cea mai valoroasă companie din lume. Veniturile anunţate de Apple au întrecut cu mult estimările analiştilor: în ultimul trimestru, au fost vândute 37 de milioane de iPhone-uri.

În timpul şedinţei de marţi, valoarea de piaţă a Apple a ajuns la 423.7 miliarde de dolari (faţă de 391.9 miliarde de dolari anul trecut), mai mult decât cea a Exxon, a cărei valoare a ajuns ieri la 416.5 miliarde de dolari. Compania petrolieră era poziţionată la sfârşitul şedinţei puţin mai bine decât Apple, la 418 miliarde de dolari. Apple a încheiat din nou pe locul doi, fiind evaluată la 416.3 miliarde de dolari, notează CNBC.

Apple a mai întrecut o dată Exxon în august 2011, când ajuns pe primul loc pentru puţin timp. Apoi, unii investitorii s-au retras îngrijoraţi de efectele asupra companiei provocate de moartea lui Steve Jobs, iar alţii şi-au vândut acţiunile pentru a strânge fonduri şi a se pune la adăpost de criza europeană a datoriilor suverane.

Citeste aici despre veniturile inregistrate de Apple

În ultimul trimestru, vânzările Apple au întrecut şi cele mai optimiste previziuni ale analiştilor: vânzările de iPad, iPhone şi Mac au depăşit până şi aşteptările producătorului, veniturile fiind cu aproape 45% mai mari. Analiştii consideră rezonabil raportul cost-câştig al acţiunilor companieie şi se aşteaptă ca Apple să anunţe acordarea de dividende pentru prima oară în acest an, ceea ce va face ca acţiunile să devină şi mai atractive.

Companiile cotate la bursă imediat sub Apple şi Exxon se află la o distanţă apreciabilă de acestea. PetroChina se află pe locul trei, cu o valoare de 270 miliarde de dolari, urmată de Microsoft, cu 245 miliarde de dolari.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite