SUA Angajatorii au tăiat în ianuarie cu 28% mai multe locuri de muncă decât în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de posturi desfiinţate de angajatorii americani a crescut cu 28% în luna ianuarie.  Cele mai multe slujbe au fost desfiinţate de companiile din sectorul financiar şi de către retaileri.

Pentru luna ianuarie, angajatorii au anunţat planuri ce prevăd tăierea a circa 53.000 de locuri de muncă. Un număr semnificativ mai mare decât cel pe care-l anunţaseră în decembrie, când, aceiaşi angajatori luau în calcul reducerea a 41.785 de locuri de muncă, potrivit unui studiu al Challenger, Gray & Christmas, companie specializată în recalificarea şi reintegrarea în muncă a şomerilor.

Citeste aici despre solutiile propuse la Davos pentru scaderea numarului de someri

În acelaşi timp, dacă în luna ianuarie a anului 2011 angajatorii americani au anunţat tăierea a 38.500 de locuri de muncă, pentru luna ianuarie a acestui an, numărul de locuri de muncă prognozate a fi eliminate este mai mare cu circa 39%.

Sectorul financiar a înregistrat cea mai mare reducere de locuri de muncă din ultimele 5 luni – 31.167, cele mai multe fiind tăiate de marele grup financiar Bank of America.

Pe de altă parte, numărul locurilor de muncă în sectorul bugetar au fost redus cu doar aproximativ 3.000, o diferenţă nesemnificativă faţă de lunile trecute. „Bineînţeles, este mult prea devreme pentru a putea spune dacă tăierile de locuri de muncă din administraţie vor continua să fie reduse. Este foarte improbabil, având în vedere că deficitele bugetare încă nu au fost soluţionate de multe oraşe şi state”, precizează analiza Challenger, Gray & Christmas, citată de CNBC.

Potrivit aceloraşi specialişti, este de aşteptat ca numărul bugetarilor concediaţi să crească mult în 2012.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite