Alte câteva sute de angajaţi ai Romtelecom vor părăsi compania până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis, a declarat că miercuri va fi finalizată schema de pensionare voluntară şi alte câteva sute de angajaţi vor părăsi compania, fiind vizaţi cei care au peste 10 ani vechime.

"Cei care au ales să plece pot primi până la 14.000 de euro, adică dublul compensaţiei pe care l-ar fi primit în cazul în care ar fi fost restructuraţi", a explicat oficialul Romtelecom.

Citește și

ANCOM va reduce tariful de acces total la reţeaua Romtelecom cu 28%

Abonații Romtelecom pot vorbi cu cei ai operatorului Cosmote la același tarife cu cele din rețeaua Romtelecom

Romtelecom și DCS iau în vizor operatorii mici de cablu

Restructurări în cadrul diviziei de operațiuni

Restructurările din cadrul departamentului de Operaţiuni, cel mai mare din cadrul companiei, sunt explicate de Romtelecom prin faptul că anul acesta va introduce infrastructura de fibră optică la nivel naţional şi are nevoie de capital pentru acest lucru. În aceste condiţii, se va trece la unităţi de teren formate dintr-o singură persoană (de la echipele de doua persoane) şi introducerea altor proceduri de lucru şi software în dispeceratele care nu le folosesc deja, potrivit Cristinei Popescu, director de relaţii publice al Romtelecom. La finalul acestui proces vor fi aproximativ 1.500 unităţi active de teren, cu circa 300 mai multe decat în prezent. Salariaţii care părăsesc compania primesc pachete compensatorii, iar pentru plecările prin acordul partilor, pachetul va avea valoare dublă faţă de ceea ce prevede contractul colectiv de muncă în vigoare. Cuantumul pachetelor compensatorii va fi stabilit în funcţie de vechimea la locul de muncă.


Romtelecom a externalizat două departamente de servicii către Ericsson

Din ianuarie, 400 de salariaţi din departamentele de Comutaţie (remedierea deranjamentelor la centralele telefonice digitale) şi Electroalimentare au fost externalizaţi către Ericsson. Nu este însă primul acord de acest tip încheiat de Eriscsson. Compania suedeză a mai realizat contracte cu Vodafone din Marea Britanie şi a preluat salariaţi de la operatori, angajându-se să se ocupe de servicii sau întreţinerea acestora. Angajaţii transferaţi îşi vor păstra actualele locuri de muncă şi beneficiile oferite anterior de Romtelecom pentru o perioada de cel puţin doi ani. În cazul în care contractul de muncă va înceta dupa această perioadă, conform acordului încheiat între Romtelecom şi Ericsson România, salariaţii respectivi vor primi acelasi nivel de plăţi compensatorii ca şi angajaţii care au părăsit Romtelecom în trecut.

 În prezent, Romtelecom are 9.000 de angajaţi, comparativ cu cei 12.500 din martie 2008.

Veniturile Romtelecom, cel mai mare operator local de telefonie fixă, au scăzut în primul trimestru al acestui an cu 3,3%, până la 194 de milioane de euro, de la 201 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată raportul financiar al OTE, grupul elen care deţine compania.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite