Revoluţie în "Partidul Poporului". Cum a ajuns Dan Diaconescu să fie făcut "măscărici" şi "escroc" de către unii din fanii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a apucat Dan Diaconescu să ajungă preşedinte, aşa cum le-a promis simpatizanţilor OTV după ce a părăsit arestul preventiv, că a reuşit deja să se certe cu „premierul" său.

Anunţat în urmă cu doar câteva luni drept „viitorul premier al României" chiar de către Dan Diaconescu, Constantin Cojocaru a întors armele împotriva patronului OTV, nimeni altul decât „viitorul preşedinte al României", aşa cum se prezintă chiar el.

Ca în orice divorţ de pe scena politică, şi în cazul celui dintre „viitorul premier al României" şi „viitorul preşedinte al României" totul a pornit de la bani. Mai precis, de la cei 20.000 de euro pe care Constantin Cojocaru se angaja, printr-un proiect de lege care îi poartă numele, să îi acorde fiecărui cetăţean al României în momentul în care Partidul Poporului va ajunge la putere.

Propunerile Partidului Poporului: Legea Cojocaru, externalizarea vămilor, taxă pe toate veniturile

După un început promiţător al cuplului Diaconescu - Cojocaru, cei doi duc acum un adevărat război. Iar în teritoriu, simpatizanţii Partidului Poporului, neînregistrat încă, sunt scindaţi între dragostea faţă de mogulul OTV şi banii promişi de „legea Cojocaru".

În multe dintre „filialele" teritoriale, simpatizanţii Partidului Poporului sunt bulversaţi de recentele evenimente de la vârful partidului. Mulţi dintre aceştia nu ştiu încă pentru cine strâng adeziuni - pentru mogulul OTV sau pentru iniţiatorul legii celor 20.000 de euro ? În alte filiale însă decizia a fost luată, iar războiul „de gherilă" împotriva „falsului Partid al Poporului" a fost declanşat.

Au apărut deja primele conflicte pentru şefie

La Arad, primele informaţii despre înfiinţarea unei filiale a Partidului Poporului au apărut în luna august. Ideea i-a fost pe plac lui Iosif Creţiu, care ani de zile a făcut parte din Partidul România Mare. A sunat la Bucureşti, dar a aflat că „postul" de lider de filială l-a ocupat deja Viorica Rotaru. „Am dorit să fac o organizaţie puternică la Arad. Aveam 300 de oameni care veneau cu mine din prima zi. M-am tot interesat, dar degeaba. La Arad nu există sediu, nu s-a făcut făcut nici o acţiune de strângere de membrii, din câte ştiu eu", spune Iosif Creţiu despre ce a reuşit până acum doamna despre care se ştie că ar fi liderul local din Arad al Partidului Poporului.


Hunedoara: Şi-a transformat casa în sediu de partid de dragul celor 20.000 de euro promişi

Oteviştii hunedoreni se strâng într-o casă din spatele pieţii. Un tânăr din Hunedoara, implicat în strângerea de semnături pentru legea celor 20.000 de euro daţi fiecărui român, şi-a transformat locuinţa părinţilor în sediu de partid. Sensibil la oferta electorală de la miezul nopţii şi impresionat de dorinţa oteviştilor de a schimba lucrurile în bine, Sorin Nicolaie, patron al unei firme de construcţii din Hunedoara, a transformat o încăpere din casa părintească în sediul provizoriu al viitoarei formaţiuni politice.

image

Sorin Nicolaie


Aleea Oborului din Hunedoara ar putea deveni Aleea Poporului, dacă partidul cu sediul pe strada respectivă va câştiga alegerile. Astfel, de aproximativ o lună, sediul Partidului Poporului se află pe Aleea Oborului din spatele pieţei Obor, iar poarta verde a unei case care îl găzduieşte, însemnată cu sigla partidului, este mereu deschisă pentru cei care vor să devină membrii ai PP.

Oferta de la miezul nopţii

„În primul minut după ce vom ajunge la guvernare, vom aplica acea lege Cojocaru, iar averile imense, dobândite ilegal, vor fi confiscate indiferent de proprietarii acestora", spune Sorin Nicolaie, care mai promite şi investitori străini pentru a scoate ţara din criză.
El adaugă că, de când lumea privitoare la OTV a aflat despre noul partid, la poarta lui au bătut zeci de oameni pentru a-şi depune adeziunea. „S-au înscris hunedoreni din toate categoriile sociale, tineri şi vârstnici, cei mai mulţi dezamăgiţi de sistemul politic actual. Preconizez că vom avea 500 de membri în Hunedoara", a mai declarat tânărul.
Dacă Partidul Noua Generaţie nu a rezistat pe piaţa hunedoreană, decât puţin timp de la înfiinţarea filialei locale, cu Partidul Poporului situaţia va fi alta, crede Sorin Nicolaie, impresionat de sinceritatea membrilor săi.

Oradea: Se recrutează adepţi prin intermediul anunţurilor la mica publicitate

Orădeanul Dorel Vesa (53 de ani), absolvent al Academiei de Studii Economice, fost vameş, se ocupă de recrutarea persoanelor care vor să se înscrie în Partidul Poporului. În 2008, Vesa a vrut să candideze pentru funcţia de primar al Oradei, însă a renunţat în ultimul moment. Spune că s-a implicat în proiectul lansat de Dan Diaconescu pentru că îi place politica. „Sunt un împătimit al politicii şi vreau să fac ceva pentru comunitatea în care trăiesc şi muncesc", a declarat Dorel Vesa. El a recrutat membrii prin intermediul unor anunţuri la mica publicitate şi deocamdată partidul are un sediu provizoriu, în biroul de avocatură al fiului său, de pe strada Franz Schubert, nr.1. „Cei care vor să ni se alăture trebuie să vină cu buletinul şi se completeze o adeziune", a conchis liderul Partidului Poporului.
El spune că până acum Bihorul este pe primul loc în privinţa numărului de semnături strânse şi a numărului de adeziuni. „Am strâns peste 1.200 de semnături şi avem în jur de 1.500 de adeziuni. Avem organizaţii în 45 de localităţi din judeţ. Suntem pe primul loc în ţară", spune cu mândrie reprezentantul Partidului Poporului.
„Majoritatea sunt oameni săraci, cei mai mulţi au vârste între 40 şi 60 de ani. Avem multe femei şi ne pregătim să înfiinţăm organizaţia de femei şi de tineret", a precizat Vesa.

image

Dorel Vesa

Orădeanul a povestit cum a ajuns să îl reprezinte pe Diaconescu în Bihor. „Am intrat în direct la OTV. Aveam strânse 732 de semnături. Dan Diaconescu a zis, în direct, că suntem pe primul loc în ţară. Am trimis semnăturile, am reuşit să mai strângem şi am format grupul de iniţiativă", a povestit Dorel Vesa.(Daniel Guţă, Georgiana Anghel, Claudia Untaru)

Caraş-Severin: De la televiziune de garsonieră, la partid de garsonieră

Singura problemă ar fi numărul mare al lor, în raport cu sediul pe care partidul îl are la Reşiţa. „Avem o garsonieră, pe Aleea Tineretului. Nu plătim chirie, m-au lăsat nişte cunoştinţe să fac acolo sediu de partid", povesteşte Viorel Bosnea, liderul grupului de iniţiativă din judeţ. Acesta nu are ocupaţie în prezent, dar este un fost om de afaceri din oraş. A renunţat din cauza taxelor prea mari. Acum, îşi canalizează energia numai spre înfiinţarea filialei cărăşene. „Am adunat 900 de membri numai din zona Moldova-Nouă şi Reşiţa. Din Reşiţa sunt circa 300 de persoane şi avem promisiunea că vor mai trece câteva organizaţii de cartier de la mai multe partide", spune mândru Viorel Bosnea, care a mai fost membru de partid. „Recunosc, am fost în PSD pentru zece ani şi am făcut parte din organizaţia de cartier, dar am renunţat demult", spune fostul social-democrat, care acum aşteaptă cu sufletul la gură ca partidul să se înscrie la tribunal, astfel încât să funcţioneze legal.(Oana Bejenariu)


Călăraşi: Din casnică, direct în politică: Dorina Minea este fan OTV

Convinsă că Partidul Poporului îi va scoate pe românii din criză şi le va da câte 20.000 de euro, Dorina Minea (50 de ani), o casnică din Călărași, a completat adeziunea pe internet. Este fanul lui Dan Diaconescu şi nu pierde nicio emisiune de la OTV. „Sunt sigură că va ajuta ţara şi ne va scoate din sărăcie. A promis că în momentul în care va fi ales preşedinte va da câte 20.000 de euro celor care sunt înscrişi în Partidul Poporului", explică Dorina.
Femeia este convinsă că Diaconescu reprezintă salvarea României şi recunoaşte că-şi doreşte să „cadă" Guvernul, pentru a i se face loc, pe scena politică, patronului OTV.

image

Dorina Minea

„Acest Guvern nu face decât să ne mintă şi să ne ia banii. Dan Diaconescu trebuie să fie ales preşedinte cât mai repede ca să putem ieşi din impas", a mai spus Dorina Minea. (Daniela Drăghici)


Bacău: "Sunt convins că acest partid va ajunge la guvernare. Dovadă e marea audiență pe care o are OTV-ul"

Avocatul Vasile Botomei, președintele viitoarei organizații județene Bacău a Partidului Poporului, afirmă că „a găsit calea de acces la puterea politică ce va conduce țara". Crede cu tărie că nu mai e mult până când Dan Diaconescu va fi președintele României, iar el va fi numit ministrul justiției. „Sunt convins că acest partid va ajunge la guvernare. Dovadă e marea audiență pe care o are OTV-ul și procentul acestui post de televiziune în audio-vizual se identifică cu notorietatea lui Dan Diaconescu", spune avocatul Botomei. Este convins că Dan Diaconescu este văzut de români precum Sarkozy de francezi. „Este cinstit, onest, dinamic și mereu aproape de oameni. Exact precum Sarkozy", a mai adăugat Botomei.

image

Vasile Botomei

Principalul motiv pentru care își dorește funcția de ministru al justiției - spune el - este acela că vrea să lupte pentru a pune în practică toate informațiile dobândite de el în Știința Dreptului. Garantează cu mâna pe inimă că dacă Diaconescu va ajunge președintele României și el va fi numit ministrul justiției „succesul țării este asigurat".

Peste 150 de procese cu Primăria

Un criteriu impus de Botomei celor care vor să intre în partid este experiența profesională. „Nu intră oricine în acest partid, decât cei care au ani de muncă în spate. De aceea odată cu depunerea adeziunii de intrare în partid, oamenii trebuie să-și depună și CV-ul", explică avocatul Botomei.
Vasile Botomei este cunoscut ca fiind băcăuanul care participă la toate ședințele de Consiliu Local și apoi atacă în instanță hotărârile emise. De aceea, atât procesele cu fosta administrație, cât și cu actuala se țin lanț, iar acum au ajuns să depășească 150 de acţiuni în instanţă. Conflictul a început în 1996 când fostul primar Dumitru Sechelariu a refuzat să-i emită o autorizație de funcționare pentru un spațiu comercial. Avocatul a candidat la funcția de primar la alegerile din 2004 din partea PNȚCD. (Olimpia Filip)

Botoşani: Partidul Poporului, dar fără "măscăriciul de Dan Diaconescu"

Petrică Mihăilă este angajat al Direcţiei Finanţelor Publice, iar de meserie este contabil. La Botoşani, s-au depus deja 1.300 de adeziuni pentru Partidul Poporului, cel puţin asta susţine contabilul de la Fisc. Petrică Mihăilă, liderul formaţiunii politice pe Botoşani, promovează partidul din gură-n gură şi susţine că a reuşit să convingă persoane importante din toate domeniile să se înscrie în grupare.

image

Petrică Mihăilă

Cea mai mare problemă pe care o întâmpin este aceea de a convinge lumea că nu este vorba de partidul condus de măscăriciul Dan Diaconescu, cel care ne-a furat un milion de semnături", a spus contabilul, cel care susţine Partidul Poporului, dar nu pe cel al OTV-ului, ci pe cel cu acelaşi nume al lui Cojocaru. Finanţistul susţine că punctul forte al platformei-program este „stârpirea bogaţilor" prin aplicarea „Legii Cojocaru". Mai exact, „se încearcă formarea unei pături de mijloc prin acordarea fiecărei persoane care a împlinit 18 ani obligaţiuni în valoare de 20.000 de euro. Banii vor proveni din impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite ilicit". PP nu are încă un sediu la Botoşani din lipsa banilor, susţine contabilul. Aşa că adeziunile se pot „depune" momentan doar la numărul de telefon 0748.712.112 sau pe adresa personală mihaila.petrila@yahoo.com. Petrică Mihăilă susţine că preferaţi sunt „oamenii simpli şi muncitori" de la ţară. (Mihaela Iacob)

Iaşi: „Ne-au folosit ca să-şi atragă membri în partid"

Mihai Butnaru a strâns „fără să ştie" peste 600 de semnături de adeziune la Partidul Poporului. Ieşeanul în vârstă de 75 de ani este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Pensionari şi ai Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, filiala Iaşi. „Cojocaru m-a rugat să accept ca oamenii să vină la sediul Agenţiei să-şi depună semnăturile de susţinere a legii lui. În luna mai, i-am trimis lui Cojocaru, pe adresa sediului OTV peste 600 de cereri de susţinere", a spus Butnaru. Proiectul de lege care prevede ca fiecare român să primească 20.000 de euro ca obigaţiuni a atras sute de ieşeni săraci, şomeri sau pensionari. „Toate formularele de susţinere a legii Cojocaru au fost folosite ca liste de adeziune. Ne-au folosit să-şi atragă membri", spune, revoltat, Mihai Butnaru.
Acesta este dispus să facă o alianţă cu Partidul Poporului pentru a câştiga voturi în campania electorală din 2012. „Dacă am face alianţă, am fi partidul necăjiţilor şi am promova o doctrină a pensionarilor", a spus preşedintele Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale Iaşi. (Gabriela Toma)

Piatra Neamţ: Liderul Partidului Poporului din Piatra Neamţ îl acuză pe Dan Diaconescu de furt


Ioan Caia (70 de ani) se ştie reprezentantul Partidului Poporului la Piatra Neamţ. „Am adunat, în pieţe şi umblând pe la uşile oamenilor, 1.325 de semnături pentru constituirea Partidului Poporului, pe care le-am predat personal lui Constantin Cojocaru, la Bucureşti, în şedinţa de constituire a partidului de pe 21 august", a declarat Ioan Caia. Anterior, acesta, împreună cu fratele său Mihai, a adunat încă în jur de 6.000 de semnături pentru „Legea Cojocaru". „Le-am dus la OTV, unde au fost confiscate de Dan Diaconescu şi, probabil, au fost folosite pentru înregistrarea partidului lui", a mai spus Caia. Conform acestuia, la 3 iulie, delegaţii din toată ţara l-au împuternicit pe Constantin Cojocaru să facă toate demersurile pentru a reintra în posesia celor „circa un milion de semnături confiscate de Dan Diaconescu". Despre omul de televiziune, Ioan Caia spune că este „cel mai mare escroc", însă despre Cojocaru spune că este „singurul om care doreşte binele ţării, de la Ştefan cel Mare încoace".
Caia este de profesie economist. A ieşit la pensie de la Sanatoriul TBC Bisericani, iar acum se ocupă de administrarea unei asociaţii de proprietari. Nu a avut un sediu la care să poată veni lumea să semneze pentru „Legea Cojocaru" sau pentru constituirea Partidului Poporului, astfel încât a fost nevoit să facă acest lucru în pieţe. (Mihael Balint)

Vaslui: „Vrem să luăm fostul sediul al PNŢCD, pentru că acolo nu mai este nimeni"

Aflat în febra strângerii de semnături pentru Partidului Poporului, Dumitru Mihăilescu, cel care reprezintă formaţiunea în judeţ îl consideră pe Dan Diaconescu „un impostor, care nu are nici o şansă la preşedinţie". „Dan Diaconescu este un mic mogul, manevrat de alţii. El este un impostor şi nu va avea nici o valoare în politica românească", ne-a declarat Mihăilescu. Fost director al flialei locale a ACR Vaslui, Mihăilescu afirmă că a intrat în politică doar pentru Constantin Cojocaru, iniţiatorul proiectului de lege care îi poartă numele. „Eu pe Cojocaru îl cunosc de peste 15 ani. El m-a rugat să îi strâng semnături pentru legea sa, apoi am continuat să strâng semnături şi pentru Partidul Poporului. Practic, am intrat în partid doar pentru a susţine această lege", subliniază Mihilescu, adăugând că îl vede mai nimerit pe Cojocaru să reprezinte imaginea partidului decât pe patronul OTV. „Dan Diaconescu nu are idei, nu are o strategie bună. El doar vrea să facă bani din orice, pe când Cojocaru este bine pregătit şi luptă pentru toată populaţia României", a explicat Mihăilescu.
Momentan, la Vaslui încă nu există un sediu pentru Partidul Poporului. Până acum, întâlnirile dintre adepţii partidului au avut loc în sediul unei asociaţii de proprietari. „Vrem să luăm fostul sediul al PNŢCD, pentru că acolo nu mai este nimeni. Totuşi, nu am reuşit să vorbesc până acum cu nimeni depre închirierea spaţiului", a încheiat Mihăilescu. (Bogdan Ogrinj)

Debut cu iz de scandal la Tulcea

Vasile Tomoiagă are 52 de ani şi vrea să înfiinţeze structura locală a Partidului Poporului. Lucrează în construcţii și crede în acest proiect pentru care a strâns deja vreo 300 de adeziuni. „Acum eu sunt preşedinte desemnat, nu am fost ales. Dar nu cred că rămân eu preşedinte. Am găsit o doamnă foarte potrivită, dar nu vreau să îi dezvălui numele încă. Vom vedea la adunarea generală", spune şeful partidului lui Dan Diaconescu la Tulcea.
Tomoioagă dezvăluie și elementul de noutate pentru tulceni: „Se va merge în toate satele din județ pentru a-i sprijini pe oameni în ceea ce vor ei să facă".
Iordan Anghel este cel care ar fi trebuit să pună pe picioare Partidul Poporului la Tulcea, dar acum este în aşteptare, şi asta pentru că există anumite disensiuni, pesemne pentru putere, la nivel central.
Eu am fost unul dintre tulcenii care au promovat legea Cojocaru în Tulcea. Intenţionam să intru în partid, înţelesesem că eu trebuia să înfiinţez partidul la Tulcea. Din câte se pare, au apărut unele fricţiuni la centru între aripa domnului Diaconescu şi aripa domnului Cojocaru, aşa că acum sunt în expectativă", spune Anghel Iordan. (Claudia Petraru)

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite