Propunerile Partidului Poporului: Legea Cojocaru, externalizarea vămilor, taxă pe toate veniturile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat la postul Realitatea TV, patronul OTV Dan Diaconescu a prezentat o serie de măsuri pe care Partidul Poporului le-ar adopta dacă ar ajunge la putere. De altfel, deşi încă nu este înfiinţat din punct legal, Partidul Poporului are mari şanse să intre în Parlament la viitoarele alegeri.

Se pare că PDL a ajuns să se bată cu un partid încă nenăscut, în contextul scăderii dramatice a preşedintelui, în sondaje, unele surse din partid vorbind chiar de un procent de 10%. În comparaţie, conform ultimul sondaj prezentat de consilierul prezidenţia, partidul lui Diaconescu avea 13%.

Iată propunerile lui Dan Diaconescu:

Legea Cojocaru propune acordarea a 20.000 de euro fiecărui cetăţean român ca o despăgubire materială şi morală, dar nu cash, ci numai în cazul unor proiecte clare de investiţie, de afacere. Deci banii sunt daţi de statul român pentru a fi reinvestiţi în economia naţională. Se vor face nişte punctaje şi dacă omul este şi membru fondator al Partidului Popular, poate să primească un punct în plus. Planul nostru se întinde pe 10 ani, fiind vorba de 40de miliarde de euro pe an, pe care statul îi va investi prin puterea fiecărui cetăţean al său.

În România e un sistem de impozitare foarte complicat, stufos. Noi propunem un sistem foarte simplu. Vrem să punem o taxă foarte mică pe toate veniturilor companiilor şi cetăţenilor din România. E total diferit de ceea ce s-a aplicat până acum în România. Cu o taxă unică pe veniturile companiilor, PIB-ul românesc aproape se dublează: e vorba de aducerea a aproximativ 50 de miliarde de euro în plus, în fiecare an.

Externalizarea vămilor ţării. Cu alte cuvinte, să aducem nişte vameşi străini care să ne facă treaba mai bine. Şi atunci luăm vameşii finlandezi, le dăm 3% din ceea ce încasează la  frontieră şi ne vor da foarte multe miliarde. Spun specialişti că se pierd în vămile româneşti aproximativ 15 miliarde de euro pe an. 

Toţi miniştrii, parlamentarii, prim ministrul, preşedintele, să nu mai fie salariaţi.Eu nu înţeleg de ce oamenii ăştia trebuie să fie plătiţi cu un salariu. Ei nu au lucrat, nu au avut un serviciu înainte? Să trăiască din ceea ce au trăit şi înainte. Se presupune că a avut o firmă şi va trăi din dividentele acelei firme. El nu trebuie să vină la putere ca să ia din bani. Contracandidaţii mei la preşedinţie sunt supăraţi că li s-a tăiat o parte din salariu. Mă gândesc că oamenii ăştia sunt atât de înfometaţi încât, atunci când vor ajunge la putere (România e o ţară foarte bogată, care produce peste o sută de miliarde pe an), se vor gândi să se înfrupte cumva de acolo. Eu am propus ca maşinile mele, avioanele şi elicopeterele OTV-ului, să fie folosite direct de preşedinţie sau de către guvern, pe banii OTV-ului", a spus patronul OTV, Dan Diaconescu, adăugând că niciodată nu ar fi candidat la preşedinţie dacă nu era arestat.

"Acolo mi-am dat seama că cetăţeanul român este strivit de cei care ne conduc în ultimii 20 de ani".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite