Culisele Eurovision: Părerile participanţilor despre clasament şi ţara câştigătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lena, reprezentanta Germaniei în finala Eurovision 2010, a meritat să câştige locul întâi, este părerea generală a celorlalţi participanţi la competiţie. Cei mai mulţi artişti care au ajuns în finală au fost mulţumiţi de piesa câştigătoare şi de propria performanţă. Două săptămâni de repetiţii nu au fost în zadar.

Competiţia Eurovision 2010 în imagini

Germania a câştigat Eurovision 2010, România a luat locul 3

Ca în orice competiţie însă, au existat şi nemulţumiţi, potrivit Eurovision.tv. Dacă reprezentanta Portugaliei, Filipa Azevedo, a fost mulţumită chiar şi pentru simplul fapt că s-a calificat în finală, obţinând locul 18, poziţia patru în concurs nu a fost deloc ceea ce aştepta Danemarca de la Eurovision.

Iată declaraţiile participanţilor la competiţia muzicală:

Locul 2 - maNga, Turcia

"Ne aşteptam să terminăm printre primii cinci. Este incredibil însă că am ajuns în top 3! Germania are o melodie frumoasă şi merită victoria. În semifinală am avut ceva emoţii, dar de data aceasta a fost bine. Am fost foarte fericiţi după reprezentaţie - ne-am făcut treaba, am oferit spectacol"

Locul 3 - Paula Seling şi Ovi, România

"Voturile în această competiţie sunt imprevizibile, aşa că suntem foarte fericiţi de rezultat. Este foarte important pentru noi că toată Europa a votat cu noi. Am fost foarte mulţumiţi de interpretarea noastră."

Locul 4 - Chanée & N'evergreen, Danemarca

"Pentru Germania este genial. Nu putem spune acelaşi lucru despre Danemarca. Am ieşit pe locul patru. Nu este la fel cu primul loc. Noi credem că am avut o melodie bună", a spus N'evergreen. Partea feminină a trupei, Chanée, a fost mai optimistă: " Suntem fericiţi şi recunoscători pentru locul pe care l-am obţinut. Avem un mesaj pentru ţările care ne-au oferit 12 puncte: ne vedem în curând! Tocmai ne-am terminat albumul şi aşteptăm să ne începem turneul".

Locul 6 - Tom Dice, Belgia

"Este uimitor! Am obţinut locul şase! Cred că este cea mai bună poziţie înregistrată de Belgia. Sunt foarte fericit de modul în care m-am descurcat, am fost uimit de mulţime. Asta a fost peste aşteptările mele. Am avut înainte o mică durere în gât, dar am oferit mai puţine interviuri pentru a mă asigura că nu voi avea probleme".

Locul 7 - Eva Rivas, Armenia

"Cel mai important lucru pentru mine era să-mi fac ţara mândră de mine. Şi am reuşit!"

Locul 8 - Giorgos Alkaios, Grecia

"Sunt bine. A fost o noapte foarte frumoasă. A fost minunat să fim pe scenă şi să oferim toată energia din noi. Iar de data asta am putut să văd publicul. În semifinale erau luminile atât de puternice, că nu am putut vedea audienţa. Cu două luni în urmă, am spus că Germania are o melodie foarte bună, aşa că sunt fericit de rezultat".

 Locul 9 - Sofia Nizharadze - Georgia

"Top 10 nu este un rezultat rău. Chiar am sperat la un loc în primii zece, aşa că sunt fericită. Este bine".

Locul 10 - Alyosha, Ucraina

"Toată lumea are păreri diferite, dar nu înţeleg rezultatul. A fost o surpriză neplăcută pentru mine, dar Rusia a fost o surpriză chiar mai neplăcută".

Locul 12 - Jessy Matador, Franţa

Sunt foarte fericit pentru victoria Lenei. Am încercat să oferim un spectacol cât mai bun, deci este bine. Am văzut exaltarea din sală."

Locul 14 - Harel Skaat, Israel

"Am câştigat premiul Marcel Bezençon înainte de Eurovision şi m-am simţit minunat pe scenă. Sunt foarte mândru de spectacolul şi interpretarea noastră, iar asta este important pentru mine. Rezultatul a fost în regulă."

Locul 15 - Daniel Diges, Spania

"Câteva dintre melodiile mele preferate au ajuns la sfârşitul clasamentului: Norvegia, spre exemplu. Sunt mulţumit de interpretarea mea şi am avut ocazia să cânt de două ori, precum câştigătoarea! Un tip care părea că nu-i place spectacolul, s-a urcat pe scenă. Nu s-a întâmplat nimic, ne-am continuat spectacolul şi i-am mulţumit Domnului că nu ne-a făcut nimic. Nu ştiu dacă era necesar să cânt din nou melodia, dar aşa mi s-a spus. Am avut emoţii a doua oară".

Locul 17 - Vukašin Brajić, Bosnia şi Herţegovina

"Sunt foarte obosit. Două săptămâni de repetiţii solicită multă energie. Şi nu doar repetiţiile, ci şi emoţiile. Este foarte dificil să fii cinstit aici. Dacă o faci, dai tot ce poţi din tine, iar apoi rămâi cu nimic. Acum am nevoie de timp să-mi revin".

Locul 18 - Filipa Azevedo, Portugalia

"Sunt foarte fericită şi mândră de Portugalia. Cred că ne-am descurcat bine. Sunt încântată chiar şi pentru simplul fapt că am ajuns în finală, este în regulă pentru mine".

Locul 19 - Hera Björk, Islanda

"A fost uimitor să interpretez în seara asta, până acum au fost cele mai bune trei minute din viaţa mea. Am dat ce-i mai bun din noi şi am făcut tot ce trebuia să facem. Este o competiţie de la care nu ştii la ce să te aştepţi. Lena este o fată dulce, cu o voce bună şi o melodie frumoasă."

Locul 20 -  Didrik Solli-Tangen, Norvegia

"Sunt foarte satisfăcut de evoluţia mea pe scenă şi de audienţă. Vocea s-a auzit bine şi sunt mulţumit de echipă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat. Pe scenă mă simţeam ca într-un basm, iar audienţa a fost uimitoare. Un moment unic în viaţă. Bineînţeles, rezultatul este cam dezamăgitor, toată lumea îşi doreşte să câştige."

Locul 21 -  Jon Lilygreen, Cipru

"Mă bucur că plec acasă acum. Sunt în Oslo de săptămâni întregi, iar acum e timpul să mă întorc la prieteni şi să nu-mi mai pese de competiţia Eurovision. Atâta timp cât Cipru este fericit, şi eu sunt fericit. Am cântat cât de bine am putut şi nimeni nu a crezut măcar că vom ajunge în finală, aşa că a fost minunat. Cred că Germania a meritat să câştige. Tot ce vreau e să mă întorc acasă şi să beau."

Locul 22 -  Olia Tira, Moldova

"Totul a fost în regulă cu interpretarea noastră, dar nu sunt foarte mulţumită de rezultat".

Locul 23 -  Niamh Kavanagh, Irlanda

"Am făcut ceea ce mi-am dorit şi sunt de părere că am cântat bine, aşa că ce poţi face? Nu cred că era important ca anul acesta să obţinem un rezultat bun, ca ţară câştigătoare anul trecut. Până la urmă, ţine de oameni. Felicitări Lenei, este bine să vezi că o melodie modernă a câştigat".

Locul 24, Robert Wells, Belarus

"A fost foarte distractiv. Eram gata să pariez că vom ajunge pe ultimul loc, dar să obţinem 18 puncte a fost bine. Au fost multe piese bune şi cred că melodia noastră e cam de modă veche pentru această competiţie. Germania a fost excelentă, dar nu mi-am imaginat că Lena va câştiga . Aş fi pariat pe Norvegia, dar nu au obţinut un loc bun. Iar Marea Britanie pe ultimul loc...a fost ciudat..."

Locul 25, Josh Dubovie, Marea Britanie

"A fost una dintre cele mai bune experienţe din viaţa mea, indiferent de locul obţinut în concurs. A fost o onoare pentru mine să reprezint Marea Britanie, voi continua să când şi încă zâmbesc."

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite