VIDEO Finala Eurovision/ Paula şi Ovi: "Avem nevoie de energia voastră pozitivă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala Eurovision are loc în această seară, la Oslo, de la 22.00, ora României. Reprezentanţii ţării noastre au rezervată cea de-a 19-a intrare în concurs şi vor urca pe scenă la ora 23.20, în finala transmisă de TVR.

VIDEO Cum s-a prezentat România la Eurovision, din 1994 până în 2010

O intepretare ireproşabilă care a garantat calificarea în finală, susţin  majoritatea jurnaliştilor prezenţi la Oslo despre Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu. Reprezentanţii României au convins joi seara publicul de la Telenor Arena că merită să meargă în competiţia finală, din această seară. 

Mai citeşte:

Paula Seling: Vă aşteptăm pe toţi să fiţi, la fel, alături de noi şi sâmbătă noapte în finală

Botoşăneanul de la Eurovision primeşte mesaje de încurajare de acasă

Jurnaliştii, casele de pariuri din Europa şi site-urile specializate în Eurovision fac deja pariuri şi dau pronosticuri. 

Marea favorită rămâne Germania cu reprezentanta sa, Lena. Mulţi pariază şi pe Azerbaijan, reprezentat de Safura, tânăra în vârstă de 17 ani care a beneficiat de o promovare excesivă a melodiei sale „Drip Drop" (graţie coregrafiei semnate de JaQuel Knight,un american care a lucrat şi cu Beyoncé) este următoare favorită în competiţie. Pentru Paula şi Ovi se preconizează un loc în top 10. Cei doi solişti n-au apucat să sărbătorească victoria calificării.

După foarte puţine ore de somn, au luat-o de la capăt cu probele pentru marea finală.

„Adevărul": Cum priviţi finala?

Paula: Noi suntem la fel: optimişti, încrezători şi concentraţi. Nu ne gândim la rezultate, ne gândim la momentul nostru de pe scenă, la ce vă vom transmite când ne veţi privi. Vrem să fim mai buni decât în semifinală, vrem să cântăm şi mai bine, să arătăm impecabil, să corectăm toate lucrurile pe care, cu drag şi susţinere, românii noştri le-au observat, analizat şi punctat referitor la apariţia noastră din
semifinală.

Ovi: Noi am avut încredere în piesa noastră din start, dar fireşte că intrarea în finală este un avânt pentru a ne încărca şi cu mai multă încredere şi pozitivism. 

De ce v-a fost cel mai teamă în semifinală?

Paula: Mie mi-a fost teamă că nu se vor vedea flăcările pe care le aruncăm, Ovi şi cu mine, din palme. Sunt două momente pentru care sincronizarea cu camerele este foarte importantă.

Credeţi că imaginea României poate fi îmbunătăţită prin rezultatele bune la Eurovision?

Paula: Să dea Dumnezeu să fie rezultate foarte bune! Nu vreau să vorbesc înainte de rezultate... Cel mai important este ca momentul nostru de pe scenă să creeze sentimente pozitive pentru toată lumea. Şi ca să se întâmple asta avem nevoie, în primul rând, de ajutorul vostru, de energia voastră pozitivă.

Ovi: Ar fi grozav. Româniachiar are nevoie şi de altfel de atenţie decât cea cu care s-a obişnuit în ultima perioadă.

Ce înseamnă experienţa Eurovision pentru voi?

Paula: Tot ce ni s-a întâmplat este incredibil. Nu-mi vine să plec, mă doare sufletul că mai sunt doar două repetiţii şi finala. Aş vrea să ţină mereu. Este, fără îndoială, cea mai frumoasă experienţă profesională de până acum. A însemnat un pas înainte, o mare realizare.

Ovi: Este, fără discuţie, apogeul artistic pentru mine. Iar asta este doar o confirmare că prin muncă, determinare şi disciplină se poate ajunge foarte departe.

Se anunţă schimbări în carierele voastre?

Paula: Eu îndrăznesc să-mi doresc ca Eurovisionul să fie un început, să am mereu provocări de acest fel.

Cum votăm

În finala din această seară pot vota telespectatorii din cele 39 de ţări participante (inclusiv din ţările eliminate în semifinale). Telespectatorii din România  nu pot vota pentru Paula şi Ovi. Românii din străinătate îi pot vota sunând sau trimiţând SMS la numerele afişate de televiziunea publică din ţara respectivă.

La votul publicului (50%) se va adăuga şi votul juriului. Componenţa  juriului din fiecare ţară este secretă. Publicul poate vota de la prima piesă până la ultima, dar şi încă 15 minute după final. De pe acelaşi număr de telefon se poate vota de maximum 20 de ori.

Paula,  „iepuraşul" mamei

Părinţii Paulei, Maria şi Ruben Seling, au urmărit semifinala de joi seară în casa lor din localitatea maramureşeană Remetea Chioarului, alături de reporterul „Adevărul de Seară".

„Pentru mine, Paula a rămas tot un copil care are nevoie de încurajare. De mică, obişnuiam să îi spun «Iepuraş». Astă seară, i-am spus să nu fie «iepuraş», să nu aibă emoţii. Au interpretat fără cusur", s-a bucurat doamna Seling, care este profesoară de matematică şi fizică.

În Botoşani, oraşul natal al lui Ovi, aproape 200 de localnici au rezervat locuri în această seară la terasa unde cuplul Paula Seling&Ovi a promovat acum două luni piesa „Playing with Fire". Patronul restaurantului a rearanjat în totalitate localul, pentru finala Eurovision.

Cum s-au ales finaliştii

Cinci dintre cei 25 de concurenţi s-au calificat automat în finală - cele patru mari state plătitoare, Franţa, Germania, Spania şi Marea Britanie (The Big Four) şi Norvegia, ţara care a câştigat ediţia din anul precedent. Fiecare semifinală a avut 17 participanţi, stabililiţi prin tragere la sorţi.

După cele două semifinale de zilele trecute, s-au calificat câte zece ţări, din cele 39 participante. După semifinala de joi, la conferinţa de presă, a avut loc şi tragerea la sorţi a intrării în finală. Joi seara, TVR 1 a fost lider de audienţă pe target urban, cu un rating mediu de 3,9% şi o cotă de piaţă de 11,6%. La ora 22.46, 959.000 de telespectatori la nivel naţional urmăreau piesa „Playing With Fire", reprezentând un rating de 4,7%.

Pariurile juriului „Adevărul"

Jurnaliştii „Adevărul" au stat de vorbă cu interpreţi, compozitori şi realizatori de emisiuni muzicale care şi-au prezentat pariurile pentru Eurovision 2010. Aceştia au răspuns la întrebările: Care credeţi că va fi ţara câştigătoare? Pe ce loc se vor situa Paula şi Ovi? De la ce ţări va primi puncte România?

Altfel spus, în condiţiile în care votul geopolitic a devenit o cutumă a acestei competiţii, pe voturile cui ne putem baza? Ultima întrebare are relevanţă maximă dacă ne gândim că există câteva milioane de români în Spania şi în Italia.

Dat fiind faptul că Italia s-a retras de la Eurovision (îşi organizează propriul concurs muzical - Festivalul de la San Remo), este evident că reprezentanţii României vor fi văduviţi de voturile numeroşilor compatrioţi din Peninsulă.

Andrei Tudor: „O loterie!"

Mihai Trăistariu, fost concurent la Eurovision, spune că „nu ar fi exclus să câştige din nou Norvegia. Are o piesă excelentă, depinde cum vor cânta live".

Trăistariu crede că România se va clasa pe locul 10. Joi-seară Paula şi Ovi au cântat perfect, consideră el. „Cele patru fete din backing vocals au fost puţin mai şterse, dar poate aşa s-a dorit", a mai adăugat. Trăistariu e de părere că România se poate aştepta la un punctaj maxim din partea Moldovei şi la şase-şapte puncte din partea Spaniei.

La rândul său, compozitorul Andrei Tudor şi-a arătat preferinţa pentru reprezentantul norvegian: „Mi-aş dori să câştige din nou Norvegia. Mi-a plăcut şi Danemarca. Nu pot da un pronostic. Acest concurs este o loterie". Cât priveşte România, Tudor a apreciat că Paula şi Ovi merită să fie între primii 10 şi că Paula Seling a fost într-o formă „vocală" excelentă.

Printre ţările care ne vor susţine, el mizează pe Spania şi Moldova. „În general, avem 12 puncte de la Chişinău", a mai adăugat Andrei Tudor.
Titus Andrei, realizator de emisiuni muzicale la Radio România Actualităţi, a pariat pe Danemarca. El crede că cei doi reprezentanţi ai ţării noastre se vor clasa pe locurile cinci-şase:

„Piesa merită. În semifinală au cântat excelent. Vocaliza Paulei a fost impecabilă", a mai spus Titus Andrei. Omul de radio mizează pe susţinerea Moldovei şi a Israelului. „Şi Norvegia ne va susţine pentru că Ovi stă acolo", a precizat el.

Cântăreţul Marcel Pavel s-a arătat impresionat de Serbia, care a avut o baladă pe care o vede pe podium. Foarte bine pregătiţi au mai fost, în opinia lui, Armenia, Georgia, Azerbaidjan, dar şi Moldova. Pavel e de părere că „Paula şi Ovi merită să se claseze în primii zece".

Întrebat ce ţări ar putea să ne acorde puncte, artistul nu s-a pronunţat: „Dacă s-ar întâmpla o nedreptate din punct de vedere al jurizării, nu m-ar surprinde", a conchis acesta.

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite