VIDEO În culisele Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TVR 1 a difuzat, luni seara, de Mărţişor, emisiunea „Eurofan“, dedicată concursului. „Adevărul“, coproducătorul Eurovision 2010, s-a aflat la repetiţiile pentru emisiune şi a vorbit cu finaliştii aflaţi pe ultima sută de metri cu pregătirile.

Agitaţia s-a instalat încă de la amiază în studioul 3 al Televiziunii Române, unde urma să aibă loc ultima emisiune dedicată Eurovisionului înainte de finala Selecţiei Naţională. Concurenţii au început să apară din timp şi să-şi ocupe camerele rezervate pentru machiaj şi costumaţie.

Mai citiţi şi:

A început „săptămâna Eurovision“

VIDEO Zero, la a treia încercare pentru Eurovision


Muzică, spectacol şiemoţii la Eurovision, ediţia 2010

În cele aproape trei ore de dinaintea emisiunii, fiecare dintre cei 16 finalişti a repetat momentul artistic înainte de transmisiunea în direct. De la intrarea pe platou, se auzea vocea regizoarei artistice a Eurovisionului, Luminiţa Dumitrescu. De altfel, până la ora 21.10 când emisiunea propriu-zisă a început, vocea Luminiţei a făcut ordine în haosul tipic unui studio TV.

Experienţe în culise

Aflată într-o cabină superioară, de unde vede tot ce se întâmplă în platou, aceasta coordonează fiecare mişcare a celor implicaţi în show doar prin vocea sa, care se aude din difuzoare.

Problemele nu întârzie să apară chiar de la primele trupe care păşesc pe scenă. Formaţia Pasager realizează prea târziu că nu are cinel, iar acest lucru generează comentarii. „Mă fac eu cinel acuşi", „tună" vocea din difuzoare. Însă tot regizoarea este cea care calmează situaţia şi găseşte o soluţie pentru timpul limitat de care dispune. După trupa Pasager îşi face apariţia Marinela Chelaru, cunoscută publicului pentru apariţiile sale alături de grupul Vouă. Actriţa trebuie să danseze cât poate de lasciv pe melodia „Single Ladies", a cântăreţei americane Beyoncé, în timp şase majorete o înconjoară şi o „umilesc" cu profesionalismul lor.

Contrastul siluetelor şi mişcările personajelor implicate fac comicul scenetei, care amuză pe toată lumea din platou. Cu cât se apropie ora 21.00, isteria pregătirilor se înteţeşte şi numai hazul de necaz pare să fie soluţia pentru destindere.

„Poftiţi la castane prăjite! Floricele, avem floricele!", strigă un producător care împinge un căruţ plin de cutii. Atmosfera este detensionată de momente ca acesta, când echipa implicată nu uită să mai glumească. „Vă rog, nu mai circulaţi prin mijlocul platoului! Este o adevărată debandadă", se aude vocea supărată a Luminiţei Dumitrescu.

Ultima săptămână

Lângă platoul de filmare se află cabinele de probă ale concurenţilor. Pe holul principal, finaliştii trec din cabina de probă în camera de machiaj, într-o grabă cu care par obişnuiţi. Este săptămâna Selecţiei Naţionale, sunt ultimele zile în care trebuie să pună la punct costumaţia, coregrafia şi detaliile tehnice care ţin de apariţia lor în marea finală din 6 martie. Cătălin Josan şi-a repetat actul în platou şi pare mulţumit de prestaţia sa.

„O să arate cu totul altfel decât la filmarea videoclipului, altfel ca la prima noastră apariţie", spune Cătălin. În afară de cele trei fete care vor dansa lângă el, şi de cele două backing vocals, Josan a trecut prin mai multe schimbări de la preselecţie încoace. „Este foarte greu, pentru că se tot schimbă câte ceva. Zilele acestea am rămas fără backing vocal, trebuie să repetăm încontinuu, sunt nişte detalii tehnice care nu sunt puse la punct, dar în linii generale suntem pregătiţi de show. Am emoţii mari", spune Cătălin.

Şi-a compus singur piesa şi este prima experienţă în calitate de compozitor, dar este sigur pe el când vine vorba de piese create special pentru Eurovision. „Cred că am căpătat destulă experienţă şi am învăţat cum trebuie să fie o piesă pentru acest concurs. Trebuie să o poţi memora uşor, să aibă acel ceva care să te prindă", adaugă el.

Emoţii de vedetă

Niciunul dintre concurenţi nu ştie încă de surprizele pregătite de echipa emisiunii. Alexandra Ungureanu, de exemplu, a fost surprinsă în timpul show-ului de prezenţa în studio a unui prieten din copilărie, dar şi de imaginile cu câţiva susţinători din oraşul natal, Oneşti. Înainte de a intra în direct, cântăreaţa îşi aşteaptă liniştită rândul, pe holul de lângă studioul 3.

„Mă simt oarecum mai bine pentru că sunt cu toată echipa şi e bine să fii între prieteni. Am fost foarte stresată şi nu neapărat pentru miza concursului, ci pentru toate pregătirile acestea", spune Alexandra.

„Din moment ce sunt aici, mi-am dorit, din respect pentru publicul meu, să arate bine, să fie bine şi să venim cu ceva special. A fost vorba să mă retrag la un moment dat, dar dacă tot am rămas, fac totul cum trebuie", mărturiseşte Alexandra. Piesa cu care concurează a fost compusă de Sandy Deac (Desperado).

„Sandy mă susţine moral, abia aştept să-l văd şi pe el sâmbătă seară", spune Alexandra. „Eu am încredere că este o piesă bună şi atât. Mă feresc să spun că este cea mai bună piesă de aici, dar e o melodie care are atitudine", încheie cântăreaţa.

„Adevărul" te trimite la Oslo

Ziarul „Adevărul" va anunţa luni, 8 martie, numele celor doi câştigători ai concursului „Premiul de Popularitate Selecţia Naţională Eurovision 2010". Competiţia a avut ca miză două excursii la Oslo, oraşul în care va avea loc confruntarea finală. Cei doi câştigători vor ajunge în Oslo la data de 27 mai şi vor avea acces în sală, la cea de-a doua semifinală a concursului (27 mai), dar şi la marea finală (29 mai).

Data înapoierii în România este 30 mai 2010. Transportul se va face cu avionul, iar cei doi câştigători vor fi cazaţi la un hotel de patru stele. Concursul s-a desfăşurat în perioada 8-25 februarie 2010, în ziarul „Adevărul" şi pe site-ul www.adevarul.ro, iar cititorii au votat artistul preferat dintre cei 16 concurenţi care vor participa la finala din 6 martie. Raluca Moisă

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite