Companiile aeriene îşi redirecţionează zborurile către Tokyo, de teama radioactivităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania aeriană Lufthansa îşi redirecţionează, pentru cel puţin cinci zile, avioanele care aveau destinaţia Tokio înspre Nagoya şi Osaka, două oraşe situate la sute de kilometri vest de capitala Japoniei.

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene germane, citat de Reuters şi AFP, a anunţat că zborurile cu plecare din Frankfurt sunt reorientate spre Nagoya, iar cursele de la Munchen se vor îndrepta spre Osaka, adăugând că la baza deciziei stau o serie de factori, fără a da alte detalii.

Decizia Lufthansa vine după ce Air China a anunţat suspendarea curselor de la Beijing şi Shanghai cu destinaţia Tokio, iar compania taiwaneză EVA Airways a indicat că va redirecţiona spre Saporo cursele înspre capitala niponă.

Şi alte companii internaţionale, precum SAP şi Infineon, şi-au transferat în alte oraşe personalul din Tokio, din cauza posibilelor radiaţii de la centrala nucleară Fukushima, unde în urma cutremurului de 9 grade, care a  lovit vineri Japonia, au avut loc o serie de explozii şi incendii.

Totodată, cea mai mare companie aeriană europeană, Air France-KLM, a anunţat că şi-a mutat personalul de la Tokio la Osaka, iar Swiss International Air Lines a anunţat că va introduce o escală la Hong Kong, în drum spre capitala niponă, pentru a scurta perioada de staţionare în capitala niponă.

British Airways, Virgin Atlantic şi Finnair au recomandat evitarea deplasărilor pasagerilor în nord-estul Japoniei, precizând că nu-şi vor modifica orarul zborurilor având ca destinaţie aeroporturile Narita şi Haneda din Tokio.

Japonezii sunt în alertă după ce un incendiu care a izbucnit marţi dimineaţa la cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare Fukushima a eliberat emisii radioactive direct în atmosferă. Vezi aici

Ultimul bilanţ oficial al cutremurului de 9 grade Richter, urmat de valuri seismice care au atins şi 10 metri şi au măturat coastele Japoniei, arată 3.373 de morţi, 1.897 răniţi şi 6.746 dispăruţi. Vezi aici detalii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite