Alexandru Mihăescu, în „Mănuşi roşii“ – cel mai bun actor în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai recent film al regizorului Radu Gabrea repurtează succes după succes în festivalurile internaţionale. Interpretul principal, Alexandru Mihăescu, a fost distins ca cel mai bun actor, la Saturno International Film Festival, din Italia.

În Olanda, filmul lui Gabrea – care radiografiază cu acuitate ororile sistemului concentraţionar stalinist din România anilor ’50 – a fost printre preferatele celor 25.000 de spectatori ai unui festival de tradiţie.

După participarea la Festivalul Internaţional de Film de la São Paolo (Mostra Internacional de Cinema), în Brazilia, filmul „Mănuşi roşii“ – regizat de Radu Gabrea şi inspirat de romanul autobiografic omonim al pastorului Eginald Schlattner – a fost invitat în Italia, la Saturno International Film Festival.

„Mănuşi roşii“, triumf în Brazilia

La cea de-a 6-a ediţie a Saturno International Film Festival, care s-a desfăşurat la Frosinone, în perioada 8-13 noiembrie, tânărul interpret Alexandru Mihăescu a primit „Premiul pentru cel mai bun actor“ pentru rolul Felix Goldschmidt, personajul principal al filmului „Mănuşi roşii“.

Imediat după proiecţia din Italia, filmul „Mănuşi roşii“ a ajuns în Olanda, fiind invitat la ediţia cu numărul 34 a Noordelijk Film Festival, care a avut loc în perioada 10-14 noiembrie în Leeuwarden. „Mănuşi roşii“ s-a clasat pe locul 4 (din 60 de filme prezentate în festival) într-un chestionar la care au răspuns cei aproximativ 25.000 de spectatori prezenţi la proiecţiile peliculelor din cele patru zile de festival.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite