"Doctorul Ox" se distribuie astăzi cu "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Doctorul Ox“, de Jules Verne
„Doctorul Ox“, de Jules Verne

Volumul „Doctorul Ox“ se distribuie astăzi împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Cele şapte povestiri au fost concepute de scriitorul francez în prima parte a carierei sale literare şi au văzut lumina tiparului în 1874.

Volumul cu numărul 7 din Colecţia Jules Verne debutează cu povestirea „O fantezie a doctorului Ox". Acţiunea se petrece în Quiquendone, o localitate imaginară, unde doctorul Ox şi asistentul său, Gedeon Ygène, fac un experiment care va dinamita viaţa liniştită a localnicilor.

Omul de ştiinţă îi amăgeşte pe cei din oraş că vrea să creeze un sistem de iluminare cu gaz, dar conduce, în secret, mai multe experimente prin care se foloseşte de electroliză, pentru a separa hidrogenul de oxigenul din apă.

Eşecul lui Ox


În momentul în care eliberează o cantitate mare de oxigen în oraş, plantele încep să crească rapid, dar efectul este şi dăunător, pentru că animalele şi oamenii devin foarte agresivi.

Experimentul îi oferă o ultimă şi mare surpriză doctorului, atunci când fabrica sa explodează. Volumul mai cuprinde povestirile „O dramă în văzduh", „O iarnă printre gheţari", „Domnul Re-Diez şi domnişoara Mi-Bemol", „Escrocheria", „Zece ore de vânătoare" şi „Aventurile familiei Raton".

Mai citeşte şi:

Craiova: Volumul „Doctorul Ox“ s-a vândut încă de la primele ore ale dimineţii

Jules Verne i-a scos, din nou, pe sibieni din case

Cum te abonezi la colecţia Jules Verne

Godfrey se îmbarcă la bordul vaporului „Vis", condus de căpitanul Turcott, împreună cu mentorul, profesorul şi instructorul său de dans, T. Artelett sau „Tarlet".

Informaţii despre cărţi

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite