Victor Rebengiuc: "Moartea lui Liviu Ciulei e o pierdere ireparabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Rebengiuc, actorul care a interpretat rolul principal în filmul „Pădurea spânzuraţilor" a declarat că „este cea mai mare pierdere pe care teatrul şi filmul românesc au suferit-o în ultimii ani".

În 1964, Liviu Ciulei realiza filmul „Pădurea spânzuraţilor" care, a obţinut, un an mai târziu, premiul de regie la Festivalul de la Cannes. Unul dintre cele mai importante filme din cinematografia românească îl aducea atunci în rolul lui Apostol Bologa pe actorul Victor Rebengiuc, rol care avea să-i marcheze cariera.

Colaborarea dintre ei a continuat de-a lungul timpului şi în teatru, de la celebra „O scrisoare pierdută", unde Rebengiuc intrepreta rolul lui Tipătescu, la ultimele două montări din România, „Hamlet" şi „Şase personaje în căutarea unui autor" de la Teatrul Bulandra.

„Sunt profund îndurerat de dispariţia lui Liviu Ciulei", a declarat Victor Rebengiuc pentru „Adevărul". „Este cea mai mare pierdere pe care teatrul şi filmul românesc au suferit-o în ultimii ani. Eu îi sunt profund îndatorat pentru tot ce-am învăţat de la el şi în viaţă, şi ca actor. Îi sunt profund îndatorat pentru întâlnirea cu el.

Nu vreau să spun acum poveşti despre «Pădurea spânzuraţilor» şi ce a însemnat ea pentru mine. Nu e cazul şi nu e nici momentul. Acum e momentul să spun că sunt îndurerat şi că am tot dreptul să fiu pentru că pierderea lui este ireparabilă."

Citiţi şi:

Marius Manole: „A murit Liviu Ciulei, cel mai complex artist român"

Liviu Ciulei: „Fiecare spectacol al meu a fost diferit"

Regizorul Liviu Ciulei a murit

FILME CELEBRE Regretul lui Liviu Ciulei: „Toate filmele pe care le-am propus după «Pădurea spânzuraților» mi-au fost refuzate"

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite