Marius Manole: „A murit Liviu Ciulei, cel mai complex artist român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Liviu Ciulei a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 88 de ani, în Germania. Actorul Marius Manole a scris pe blogul personal că Liviu Ciulei a fost cel mai complex artist român.

„Câteodată ai senzaţia că oamenii talentaţi nu mor niciodată. Ai senzaţia că ei sunt aici de când lumea şi nu se vor sfârşi decât odată cu ea. Prin talentul, dăruirea şi pasiunea lor reuşesc să lase în urmă spectacole, filme care rămân nemuritoare şi fac istorie", a scris Marius Manole, pe blogul www.mariusmanole.ro.

Actorul a continuat: „Da, opera unui artist este nemuritoare, autorul ei însă e supus legilor naturii... Aşa e de când lumea. Şi atunci oare de ce noi ne mirăm de fiecare dată când dispare câte un artist mare? Poate pentru că suntem obişnuiţi să fie mereu acolo, să întindem mâna şi să-i atingem. Poate pentru că avem senzaţia că Dumnezeu se poartă cu ei altfel, cu mănuşi şi că nu vrea să le facă vreun rău. Şi poate că nici nu le face, poate doar că-i cheamă mai aprope de el...".

Marius Manole a mai spus că aseară a murit „cel mai complex artist român". „Pentru cei care se vor naşte azi, el e istorie. Să sperăm că cineva se va strădui şi va scoate o integrală Liviu Ciulei, nu de alta, dar avem marele talent de a ne îngropa valorile".

Citiţi şi:

Regizorul Liviu Ciulei a murit

Liviu Ciulei: „Fiecare spectacol al meu a fost diferit"

Victor Rebengiuc: "Moartea lui Liviu Ciulei e o pierdere ireparabilă"

FILME CELEBRE Regretul lui Liviu Ciulei: „Toate filmele pe care le-am propus după «Pădurea spânzuraților» mi-au fost refuzate"

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite