“Tata mi-a recomandat să studiez în străinătate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luca Călinescu voia să calce pe urmele tatălui său, Florin Călinescu, în domeniul cinematografiei. Cariera fiului cel mic al lui Florin Călinescu s-a curmat brusc luni, când Luca s-a sinucis la Praga, unde filma un proiect cinematografic.

Într-o emisiune Happy Hour de anul trecut, Luca Călinescu îi mărturisea lui Măruţă că nu-l interesează teatrul, ci numai filmul. De altfel, a studiat cinematografia la "John Moores University", din Liverpool, unde a fost trimis chiar de tatăl său. Luca Călinescu era conştient că i-ar fi fost mult mai uşor să facă o şcoală în România, unde l-ar fi ajutat notorietatea tatălui şi faptul că e foarte cunoscut în branşă, dar a respectat dorinţa tatălui să studieze în străinătate. "John Moores University" este printre primele douăzeci instituţii de învăţămînt din Matrea Britanie, are facultăţi de la Drept şi Medicină la Artă şi anual 24.000 de studenţi.

Citiţi şi:

Florin Călinescu: „Luca vrea să studieze ceva care nu găseşti aici"

Drama familiei lui Florin Călinescu

În cadrul şcolii, Luca Călinescu a coregizat, alături de alţi câţiva colegi ai săi, două scurtmetraje: "Bad Spirits" (în 2010) și "Crossroads" (în toamna lui 2011). Ambele scurtmetraje sunt modeste, chiar şi pentru nişte filme de şcoală.

Ștefan Iordănescu, fost coleg de școală cu Florin Călinescu: "Așa e viața. Fiecare trebuie să își ducă crucea"

Fratele mai mare al lui Luca, Petru Călinescu, a studiat şi el în Marea Britanie şi este solist vocal de muzică pop. Anul trecut în aprilie, a apărut la The Paul McCartney Auditorium, din Liverpool, în cadrul unui festival. Şi în cazul lui, cuvintele tatălui au atârnat greu în alegerea carierei. Petru s-a apucat de muzică tot la recomandarea lui Florin Călinescu.

Claudiu Istodor, actor la Teatrul Mic: „E cea mai mare nenorocire care i se poate întâmpla unui tată!"

Florin Călinescu e devenit foarte cunoscut în urma apariţiilor la Pro TV - emisiuni matinale, emisiuni-concurs la care se dădeau premii în bani sau emisiuni de satiră şi divertisment, cum a fost "Chestiunea zilei". S-a remarcat la începutul anilor 80, în serialul de televiziune "Lumini şi umbre" regizat de Andrei Blaier, iar după Revoluţie a apărut în mai multe filme, cum sînt "Balanţa" sau "O vară de neuitat" de Lucian Pintilie, "È pericoloso sporgersi" sau "Asfalt Tango" de Nae Caranfil ş. a. Este de mai mulţi ani directorul Teatrului Mic.

VIDEO Proiectele cinematografice ale lui Luca Călinescu

Cei doi fii ai lui Florin Călinescu la Happy Hour pe happyhour.protv.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite