Start la Festivalul de Film Francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cinema Studio va rula mâine-seară pelicula „Donnant, Donnant“, cu Medeea Marinescu. 30 de producţii vor fi proiectate la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Filmului Francez, care se va desfăşura între 10 şi 16 decembrie, în trei cinematografe din Bucureşti.

După ce a fost linşat în Franţa de cronicarii marilor cotidiene „Le Figaro", „Le Monde", „L'Express", al treilea lungmetraj al regizoarei Isabelle Mergault, „Un homme très recherché"/ „Donnant, donnant" - pe afiş, va rula în România în cadrul Festivalului de Film Francez din Bucureşti. Actriţa Medeea Marinescu va fi prezentă mâine-seară la proiecţia de la Sala Studio din deschiderea celei  de a 14-a ediţii a festivalului. Filmul regizat de Isabelle Mergault va rula şi marţi, 14 decembrie, de la ora 16.00, la Sala Elvira Popescu de la Institutul Francez din Bucureşti. 

Vezi aici programul Festivalului de Film Francez din Bucureşti

Actriţa Medeea Marinescu joacă alături de actorul francez Daniel Auteuil în drama  „Donnant, donnant", al treilea lungmetraj al regizoarei Isabelle Mergault, după  „Je vous trouve très beau" (2006) şi „Enfin veuve" (2007). În filmul „Je vous trouve très beau"/ „Vă găsesc fermecător", Medeea Marinescu interpreta rolul unei românce care se căsătorea cu un fermier francez (Michel Blanc). Producţia din 2006 a primit un premiu César pentru debut şi a fost săptămâni în şir în fruntea box-office-ului din Franţa.

Citiţi şi:

Filmul românesc, aplaudat peste Ocean

„Cronicarii nu contează"

Scandalul mediatic din Franţa a pornit când regizoarea Isabelle Mergault, în vârstă de 52 de ani, a fost invitată  de Laurent Ruquier la emisiunea „Nu dormim"/ „On n'est pas couché" de pe postul France 2, la începutul lunii octombrie. În timpul emisiunii, regizoarea a declarat că ea este „creaţia publicului" şi că de fapt „critica de film şi mai ales cronicarii nu contează deloc", ceea ce l-a scos din sărite pe cronicarul Eric Zemmour, care a ridicat exasperat tonul. „Această declaraţie a lui Isabelle ne-a costat, pentru că, imediat după emisiune, filmul a fost linşat mediatic în toate marile cotidiene. După premiera de la 6 octombrie, a fost criticat în special scenariul. E păcat, filmul este o comedie neagră, la care se râde aproape o oră jumătate", a declarat Medeea Marinescu, pentru „Adevărul". „Eu o apreciez foarte mult pe Isabelle, evoluţia ei ca regizor este evidentă în acest al treilea lungmetraj al ei", punctează actriţa. Filmul „Donnant, donnant" va rula pe marile ecrane din România în primăvara anului viitor.

„Culmi de prostie"

Filmul „Donnant, Donnant", cu un scenariu semnat de regizoarea Isabelle Mergault şi de Jean-Pierre Hasson, spune povestea lui Constant (Daniel Auteuil) care evadează din puşcărie , după ce a fost condamnat pentru crimă. Lângă un sat pierdut de lume,  Silvia (Medeea Marinescu) îşi dă seama cine este Constant cu adevărat şi îl şantajează: nu îi divulgă identitatea cu condiţia ca bărbatul să ucidă pentru ea. „E puţin spus faptul că în filmul acesta se ating culmi de prostie şi de nerozie scenaristică. Cinema? Nu, un film de TV de proastă calitate", scria cotidianul „Le Figaro", citat de FilmReporter.ro.  „Le Monde" continua: „«Donnant, Donnant» este un film dezamăgitor, care delapidează scenariul de cele câteva idei", potrivit FilmReporter.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite