Soprana Roxana Briban s-a sinucis. Soţul susţine că artista nu era la prima tentativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soprana Roxana Briban, în vârstă de 39 de ani, s-a sinucis, sâmbătă după-amiază, în locuinţa ei din Bucureşti. Artista a lăsat un bilet de adio, în care i-a transmis soţului că îi pare rău că îl părăseşte.

UPDATE 19.10  Soprana i-a lăsat soţului ei un mesaj scris pe un carneţel: "Iartă-mă. A ta, Roxana", a declarat pentru Mediafax Alexandru Briban.

UPDATE 16.40 Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herăstrău, urmând ca marţi de la ora 10.30 să fie transportat la Cimitirul Herăstrău, unde artista va fi înmormântată.

Alexandru Briban FOTO: Ionel Puică

Alexandru Briban Foto: Ionel Puică

UPDATE 16.00 Potrivit comisarului-şef Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, "această metodă de sinucidere, care cumulează mai multe metode, este foarte rară. Femeia a premeditat actul. S-a încuiat în casă, a luat medicamente, apoi şi-a tăiat venele şi s-a asfixiat punându-şi pungi pe cap".

FOTO: Ionel Puică

Conform primelor date ale anchetatorilor, soprana ar fi încuiat uşa pe dinăuntru cu cheile ei, s-a dus la baie şi a înghiţit câteva medicamente. Pentru că acestea nu-şi făceau efectul pe loc, şi-a tăiat venele. De teamă ca soţul ei să nu se întoarcă între timp şi să o găsească în acea stare, a ales să se şi asfixieze.

Soţul sopranei este cel care a găsit-o pe Roxana Briban, după ce s-a întors de la magazin, unde chiar ea îl trimisese pentru a cumpăra apă.

"Când am revenit de la supermarket, sâmbătă pe la orele 16, am găsit cheile apartamentului în uşă, pe dinăuntru. Am reuşit să intru în casă, iar apoi am spart uşa de la baie, care era încuiată. Am găsit-o pe soţia mea întinsă în cadă, îmbrăcată, cu venele tăiate, tăiată şi la picior, şi cu trei pungi menajere deasupra capului, înfăşurate cu scoci în jurul gâtului.

Alexandru Briban, soţul sopranei care s-a sinucis

I-am scos de pe faţă pungile, am sunat imediat la 112 , au sosit în cinci minute şi au încercat să o resusciteze, circa 80 de minute, după care a fost declarată moartă. Când am găsit-o în cadă nu avea puls", a declarat Alexandru Briban, soţul sopranei, pentru Realitatea TV.

El a mai spus că soţia lui nu era la prima tentativă de sinucidere şi că urma un tratament. "A fost la doctori, se mai liniştise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut să o salvez de fiecare dată", a mai spus Alexandru Briban.

Soprana Roxana Briban

Soţul artistei a declarat că înainte de a pleca la magazin Roxana Briban se culcase şi că între ei nu a existat nicio ceartă. În schimb, el a mărturisit că pe plan profesional soprana nu era împlinită.


FOTO: Ionel Puică

"A avut probleme la serviciu, a suferit un şoc în 2009, când a fost dată afară de directorul Arbore şi de atunci nu a mai fost contactată de nimeni din ţară să cânte. A spus că îşi dorea să cânte şi gratis. Contractele din străinătate s-au împuţinat, şi din această cauză voia să moară în glorie. Mi-a spus şi acum trei săptămâni, dar am crezut că glumeşte".

Conform declaraţiilor oferite de Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, soprana Roxana Briban a cerut încetarea contractului de muncă pe care îl avea la Operă, în anul 2009, şi nu a fost dată afară, aşa cum a afirmat soţul acesteia, potrivit Mediafax.

image

El a mai spus că Roxana Briban avea foarte multe contracte în străinătate şi nu putea face faţă programului de la Opera Naţională Bucureşti, fapt pentru care a cerut încetarea contractului şi în 2008.  "Orice director de Operă din lumea asta ar fi fost un tâmpit să renunţe la ea", a spus Arbore.

Directorul Teatrului de Operă Constanţa, Daniela Vlădescu: „De câteva zile primeam mesaje de la Roxana Briban“

În prezent trupul sopranei se află la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde a fost depus sâmbătă la ora 22.00.

Roxana Briban a postat ca fotografie de profil pe contul de Facebook o mână însângerată. "Este fotografia ei dintr-o operă. Exprimă ceea ce a şi făcut", a spus Alexandru Briban.

Soprana a postat pe Facebook un avertisment macabru, înainte de a se sinucide

Soţul ei este convins că lipsa concertelor a împins-o pe soţia lui la acest gest: "Lipsa muzicii, a spectacolelor, faptul că nu a mai fost invitată de Opera Naţională. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar eu cred că domnul Arbore putea să lase orgoliul deoparte şi să o sune".

"Ceea ce s-a întâmplat cu Roxana ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru politicieni. Artiştii, inclusiv de la Opera Naţională, sunt stresaţi, puşi să muncească pe salarii de mizerie, stau cu sabia deasupra capului că ar putea să fie daţi afară. Nu angajează nimeni niciun artist , toată lumea reduce personal. Ce să facă un artist? El ştie să cânte, să joace. Roxana a început să studeize la şase ani. Ea n-a avut o copilărie. Trăia prin muzică şi prin tot ceea ce făcea", a mai spus Alexandru Briban, la Antena 3.

Potrivit site-ului personal, Roxana Briban s-a dedicat vieţii muzicale de la vârsta de şase ani, prin studiul viorii şi cel al cântecului, devenind în scurt timp solistă a Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, cu care a susţinut peste 300 de concerte în ţară şi în străinătate.

Soprana Roxana Briban

Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, debutează ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti. Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009 - 2010.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite