Dans teatral periculos într-o familie de actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti reia „Tangou final“, primul spectacol în care s-au întâlnit, pe aceeaşi scenă, actorii Maia Morgenstern şi fiul ei, Tudor Aaron Istodor. Maia Morgenstern joacă rolul unei foste actriţe celebre, dependentă de alcool şi de pastile, care acordă un ultim interviu unui tânăr jurnalist.

Diego Goldstein (Tudor Aaron Istodor) este un reporter de investigaţii care vrea să obţină o exclusivitate de la fosta stea de cinema. Dezvăluirile Valeriei Duran (Maia Morgenstern) îl iau prin surprindere, însă, chiar şi pe ziarist. Spectacolul regizat de Moshe Yassur a fost programat mâine, de la ora 19.00, în Parcul Crângaşi din sectorul 6 şi duminică, 29 august, de la ora 18.00, în Parcul „Lumea Copiilor", din sectorul 4.

Citiţi şi:

Spectacole-vedetă în teatrul independent
Un nou film pentru festivaluri

„O fostă glorie s-a retras în urma unui scandal. Iar eu sunt un reporter care vrea să dezlege misterul, întrebând-o ce a determinat-o să renunţe la carieră. Lucrurile se complică, mai ales că apare şi o crimă... Dar nu vreau să divulg prea mult... E un spectacol cu două personaje, pe care îl jucăm, deja, de cinci ani, la Teatrul Evreiesc de Stat", spune Tudor Istodor.

Dacă ar fi cu adevărat jurnalist, şi nu fiul Maiei Morgenstern, Tudor Istodor ar întreba-o pe actriţă cum reuşeşte să aibă atâta energie şi de unde degajă atâta forţă? „Energia, speranţa şi nădejdea le găsesc în fiul meu, în familia mea, în copiii mei, în bucuria prin care îmi caut drumul cinstit în ceea ce fac şi în proaspăt descoperita profesie de dascăl", răspunde Maia Morgenstern. „Prin rolul meu din «Tangou final» particip la un joc de-a adevărul şi de-a ipoteticul.

O actriţă îmbătată de glorie intră într-o maşinărie a succesului, cu reguli foarte stricte, cărora li se supune. Dar, după ce îşi face calculul de a deveni mamă, cunoaşte şi reversul monedei şi vede şi care este cealaltă faţă a celebrităţii", punctează Maia Morgenstern.

Pe măsură ce dezvăluirile curg în avalanşă, iar fosta divă începe să spună mai multe decât şi-ar fi dorit, interviul are din ce în ce mai puţine şanse să vadă lumina tiparului. Actriţa devine în stare de orice să-şi apere secretele scăpate de sub control. Maia Morgenstern şi Tudor Istodor profită cât pot de mult de pe urma relaţiei lor de colaborare.

Cine învaţă de la cine

În perioada în care a dat examen la Actorie, Tudor Istodor a primit o propunere din partea mamei sale, de a susţine, împreună, un recital-spectacol, pe baza poeziilor lui Omar Khayam.

A fost primul contact cu spaţiul artistic al elevului care terminase Liceul de Informatică. „Mama, ca actriţă, reuşeşte să dăruiască foarte mult pe scenă şi darul ei se întoarce înmulţit. De multe ori ne înţelegem din priviri, pentru că ne cunoaştem foarte bine, alteori nu uităm că suntem artişti pe o scenă şi raporturile dintre noi sunt între doi actori profesionişti", spune Tudor Istodor. În acelaşi timp, Maia Morgenstern speră se se molipsească, prin fiul său, de câteva lucruri „iremediabil pierdute": inocenţa şi bucuria începutului, „cu tot ce are mai sublim, mai ridicol şi mai curajos".

Informaţii utile

Tangou final de Mario Diament
Regia: Moshe Yassur
Scenografia: Constantin Ciubotariu
Cu: Maia Morgenstern, Tudor Aaron Istodor
- Sâmbătă, 28 august, ora 19.00, Parcul Crângaşi, sectorul 6, Bucureşti
- Duminică, 29 august, ora 18.00, Parcul Lumea Copiilor, sectorul 4, Bucureşti
Intrarea este liberă.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite