Manifest retro pentru Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studioul de portret clasic FotoCabinet, condus de maestrul fotograf Eugen Ciocan, s-a redeschis cu o expoziţie-manifest: „Versus“. Mălăele, Pătruleasa şi Andreea Esca sunt câteva dintre personalităţile care au fost surprinse de aparatul de fotografiat printre ruinele Capitalei.

Citiţi şi

Simona Pătruleasa şi soţul, fotografii de epocă pe ruinele Bucureştiului

În 20 de ani de libertate, edilii Bucureştiului nu au reuşit să reconstituie un reper de bază: Centrul istoric. De la această idee a plecat realizatorul expoziţiei, Eugen Ciocan. În 50 de imagini cu aer melancolic, sepia sau colorate manual, înveşmântaţi după codurile eleganţei de odinioară, vedetele autohtone s-au expus în faţa aparatului de fotografiat, „cărând" în spate fundalul dezolant al Bucureştiului de azi.

Dâmboviţa „betonată", parcările ad-hoc, trotuarele pe care nu te poţi plimba şi clădirile în paragină reprezintă subiectul artistului în expoziţia de la FotoCabinet.

„Ne-am obişnuit cu anormalul. Eu am vrut să arăt funcţionalitatea sărbătorescului în oraş prin acest demers", a declarat Eugen Ciocan, cel care a creat un contrast între frumuseţea fotografiei retro şi rămăşiţele oraşului.

Horaţiu Mălăele, printre ruinele Bucureştiului istoric

Horaţiu Mălăele, printre ruinele Bucureştiului istoric

Puric, pe nişte pubele

Aurelian Temişan şi Monica Davidescu, Andreea Berecleanu şi Marcel Iureş s-au lăsat îmbrăcaţi şi fotografiaţi ca în perioada interbelică. Cuplul Gianina Corondan - Claudiu Bleonţ este surprins într-o scenă romantică, având ca fundal şantierul din centrul oraşului. Actorul Dan Puric apare căţărat pe nişte pubele. Lipsa pieţelor din Bucureşti este subliniată de imaginile cu Horia Brenciu şi colegii din bandulsău, făcându-şi loc printre maşinile din Piaţa George Enescu.

„Ne-am reunit pentru o idee, în durere. Pe toată lumea doare ceea ce se întâmplă cu oraşul acesta", a explicat realizatorul imaginilor, Eugen Ciocan. Cele 50 de lucrări vor putea fi văzute până la 15 mai, în strada Lipscani 41.

Marcel Iureş, lângă zidurile însemnate cu graffiti

Marcel Iureş, lângă zidurile însemnate cu graffiti

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite