Moldovenii vor „liux la Zatoka“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plajele din Ucraina sunt foarte murdare şi aglomerate
Plajele din Ucraina sunt foarte murdare şi aglomerate

Concetăţenii noştrii nu pot renunţa la obiceiul de a merge pe litoralul ucrainesc, chiar dacă pentru aceeaşi bani ar găsi şi alte destinaţii

Când ne gândim la odihnă de vară primul lucru ce ne vine în minte este marea. Deşi numărul destinaţiilor este mult mai variat ca acum două decenii, moldovenii nu vor să-şi schimbe moravurile. Managerii din turism sunt nedumeriţi de ceea ce se întâmplă. „Le propun turiştilor să aleagă staţiuni din Bulgaria sau chiar Grecia în hoteluri de trei sau patru stele. Nu, cei mai mulţi o ţin morţiş că vor ceva «liux la Zatoka», în hotel de cinci stele cu plus, cu piscină de câteva zeci de metri şi toate comodităţile în odaie", ne-a mărturisit Sanda Cebanu, manager la o agenţie de turism din Capitală. Paradoxal e faptul că pentru aceeaşi bani ei ar putea alege servicii de calitate în hotelurile din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

DISPUŞI SĂ CHELTUIE ÎNTRE 3.000 DE LEI ŞI 400 DE EURO
Nadejda a savurat deja marea de la Sergheevka. Ea s-a întors numai cu emoţii pozitive şi amintiri frumoase. „Am fost la mare împreună cu familia. Am stat doar trei zile dar ne-am distrat de minune. Ne-a costa tot sejurul 300 de dolari", zice femeia.„Plecăm la Balabanovka şi vom sta 15 zile. Ne place foarte mult această regiune, dar şi ne costă foarte puţin. Mergem acolo de 11 ani şi suntem mulţumiţi", a menţionat şi Maria Ţântaru din Chişinău.

Alina (23 de ani) va merge la Zatoka, împreună cu un grup de prieteni. „Aştept cu nerăbdare sfârşitul lunii iulie ca să merg la mare. Mă voi duce cu prietenii pentru o săptămână şi cred că nu voi cheltui mai mult de 3.000 de lei", susţine ea. Sunt însă şi moldoveni care au scăpat de acest stereotip de a-şi petrece vacanţa doar în Ucraina. Chiar dacă nu şi-au facut bagajele ei au decis deja unde vor merge în această vară. Aliona (33 de ani) ne-a spus că a ales şi în acest an România. „Săptămâna asta plecăm la Sovata. Şi anul trecut am fost acolo cu fiul, dar acuma mergem şi împreună cu soţul. Vom sta şapte zile şi ne va costa 400 de euro", spune Aliona Blaja din Chişinau.

ŞI TURCIA E ÎN TOP
Mulţi moldoveni aleg Turcia deoarece pot obţine o viză mult mai simplu. „Voi merge împreună cu soţia şi cei doi fii pe 7 zile în Turcia Pachetul pe patru persoane mă costă 800 de euro, plus la asta cheltuielile care le vom face acolo pe loc", a afirmat Alexandru Teleba, agent economic. „Şi Turcia este în topul destinaţiilor preferate ale moldovenilor. Serviciile de acolo sunt la cel mai înalt nivel", ne asigură Elena, reprezentanta unui turoperator.

Visul fiecărul creștin de la noi: un pelerinaj în Țara Sfântă în vacanța de Paște

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite