Micuţa Albina, „înfiată” de „Adevărul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CAMPANIE Echipa „Adevărul" de la Chişinău a decis să o boteze pe fetiţa de două luni abandonată de mama sa. În trei săptămâni cât a durat Campania „Să facem un Crăciun adevărat", zeci de oameni au ajutat copila aflată în impas.

Echipa „Adevărul" a decis să o boteze pe micuţa Albina, una dintre protagonistele Campaniei „Să facem un Crăciun adevărat". Reporterii ziarului vor deveni naşii de botez ai copilei.

Cel mai probabil, evenimentul va avea loc în luna februarie, atunci când micuţa se va întrema. Potrivit medicilor, starea fetiţei nu permite ca ceremonia să aibă loc acum.

„A ÎNCEPUT SĂ MĂNÂNCE"

Un examen medical efectuat acum câteva săptămâni a arătat că Albina suferă de pneumonie bilaterală şi are o greutate sub cea normală. Totuşi, medicii au şi noutăţi bune.

„A început să mănânce, fapt de care ne-am bucurat cu toţii. Suntem siguri că fetiţa îşi va reveni în curând", ne-a declarat Maria Ţăruş, medic-şef al Centrului de Plasament şi Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă, unde se află fetiţa.

Acum câteva săptămâni, când am gasit-o la Spitalul nr. 1 pentru copii din Chişinău, internată împreună cu mama sa, Albina era într-o stare deplorabilă, înfăşurată în zdrenţe şi foarte slabă. În ajun de Revelion, copila a fost abandonată de maică-sa.

Anterior, reporterii „Adevărul" au reuşit să discute cu mama micuţei, care a povestit că a crescut la un orfelinat până la vârsta de 15 ani, după care a plecat în lumea mare, în căutarea părinţilor. A aflat însă că mama sa decedase cu mult timp în urmă, iar tatăl se mutase cu traiul în Rusia.

Rămasă singură pe lume, tânăra şi-a găsit adăpost într-o biserică, apoi şi-a luat slujbe temporare la diferite depozite. Întâmplarea a făcut să rămână însărcinată cu un tânăr care ulterior a părăsit-o.

Citiți și:

S-o ajutăm pe Albina să crească fericită!

AJUTOR ŞI PENTRU „COPIII DIN VIZUINĂ"

În timpul campaniei, zeci de oameni au fost sensibilizaţi de trista poveste a micuţei Albina, donându-i lenjerie de pat, hăinuţe, jucării şi dulciuri.

Şi „copiii din vizuină", fraţii Catiuşa şi Radu Croitor de la Străşeni, au fost ajutaţi de cititorii ziarului „Adevărul". Din lipsă de bani, micuţii locuiesc împreună cu părinţii lor într-un bordei săpat în pământ.

Oamenii au adus la redacţie bani, mâncare, jucării şi haine. Unii au mers personal acasă la familia Croitor, încercând să le acorde ajutor. Datorită campaniei „Adevărul", cei doi fraţi s-au bucurat de Sărbători de iarnă mai frumoase.

Cei care doresc să îi ajute pe micuţi şi să le ofere clipe frumoase, o pot face şi în continuare prin intermediul redacţiei noastre, apelându-ne la numărul de telefon 84 31 80 sau prin email: chisinau@adevarul.ro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite