S-o ajutăm pe Albina să crească fericită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţa Albina Botnari are două luni
Micuţa Albina Botnari are două luni

Măcinată de sărăcie, mama bebeluşului de două luni vrea cu orice chip să-şi crească micuţa. Inga Botnari (24 de ani) a crescut la orfelinat. De când a devenit mamă, se zbate cum poate pentru a-şi feri copilul de necazurile vieţii.

Pe Inga Botnari, 24 de ani, am întâlnit-o într-un salon de spital din Chişinău, legănând un boţ de copil cu ochi albaştri. În vârstă de două luni, micuţa Albina este unica rază de soare şi motiv de a continua pentru viaţa tinerei, cu care soarta a fost necruţătoare. Primele amintiri din vremea prunciei pe care le are sunt chipurile aspre ale educatoarelor din orfelinat.


Trăiesc într-o baracă de lemn


Au urmat zeci de Crăciunuri la care cea mai mare dorinţă era să-i cuprindă pe mama şi tata. Coletele cu daruri din străinătate ajungeau la ea şi la colegii de suferinţă după ce erau „cercetate" atent de administraţia orfelinatului. La 15 ani, Inga a părăsit coridoarele negre ale internatului şi a plecat în lumea mare să-şi caute părinţii.


A aflat însă că mama decedase cu mult timp în urmă, iar tatăl se mutase cu traiul în Rusia. Rămasă singură pe lume, fata şi-a găsit adăpost într-o biserică, apoi şi-a luat slujbe temporare la diferite depozite. Întâmplarea a făcut să rămână însărcinată cu un tânăr care nu a luat-o de nevastă. Acum Inga Botnari se adăposteşte cu micuţa Albina într-o baracă de lemn din sectorul Buiucani.


Vor să fie împreună de sărbători


Toţi cei cu care dă ochii, o sfătuiesc să dea fata la o casă de copii, până se pune pe picioare. La limita sărăciei, femeia refuză categoric să-şi priveze copilul de dragoste maternă. „Nu o voi lăsa niciodată la o casă de copii, pentru că eu am crescut acolo şi nu aş vrea să afle vreodată ce înseamnă internatul", spune Inga, strângând cu putere copilul la piept.

Inga Botnari îşi leagănă micuţa pentru a o linişti

FOTO: Inga îşi leagănă micuţa pentru a o linişti


Speră că va reuşi să ridice fetiţa pe picioare, după care să-şi găsească o slujbă ca să-i asigure copilului o viaţă normală. Până atunci însă, fiecare zi de mâine înseamnă să găsească răspuns la întrebarea cum să facă rost de mâncare, astfel încât să fie în stare să alăpteze copilul. Acest Crăciun le prinde pe cele două cu un colţ de pâine pe masă, şi poate cu o sticlă cu lapte. Mai important decât bunătăţile şi bradul împodobit este însă că vor petrece sărbătoarea împreună.


Cei care doresc să ofere un Crăciun luminos  Albinei şi mamei sale, o pot face prin intermediul redacţiei „Adevărul". Datele noastre de contact sunt: număr de telefon (22)843180, e-mail chisinau@adevarul.ro.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite